Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Leépíti a Dow Jones-t a médiamogul

Nagy számú elbocsátások várhatók a The Wall Street Journalt is kiadó Dow Jones-nál - tolmácsolja a cég vezérigazgatójának, Richard Zanninonak a szavait a Világgazdaság. A lépésre a hatékonyság növelése miatt kerül sor, habár az új tulajdonos, Rupert Murdoch augusztus elején még cáfolta az efféle elképzeléseket.

A News Corp.-ba való beolvadás ellen mintegy száz neves tudósító tiltakozott a hét elején a Dow Jones New York-i székháza előtt, mivel még mindig nagy a bizonytalanság azt illetően, hogy a Dow Jones milyen szerepet fog játszani Murdoch médiabirodalmában. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a The Wall Street Journal és az ősszel induló Fox Business Channel a legfontosabb médiafelület lesz.

A Dow Jones vezetői és tulajdonosai több hónapon keresztül próbálkoztak egy ellenajánlattal kivédeni Murdoch május 1-jén publikussá vált ötmilliárd dolláros (utóbb 5,2 milliárd dollárra emelt) ajánlatát. A társaság által felkért tanácsadók 21 potenciális tranzakciós partnerrel tárgyaltak, köztük - médiaértesülések szerint - a General Electric-kel, a Microsofttal, a Financial Times-t is jegyző brit Pearsonnal, de felkeresték Ron Burkle szupermarket- és Brad Greenspan internetes milliárdost is.

További érdekesség, hogy a News Corp.-nál 2007-ben nem Murdoch fizetése lesz a legmagasabb, az ő 32 millió dolláros keresete ugyanis kétmillió dollárral elmarad Peter Chernin operatív igazgatójáétól - írja a Világgazdaság.
Follow hrportal_hu on Twitter