Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Legjobb Munkahelyek - 5.M-real Petőfi Nyomda Kft. (Nagyvállalatok Kategória)

Adatok: - Cég pontos neve: M-real Petőfi Nyomda Kft. - Létszám: 425 fő - Árbevétel: 10,2 milliárd Ft - Iparág: Nyomdaipar - Tevékenységi kör: Csomagolóanyag gyártás - Tulajdonosi szerkezet: 100%-ban finn tulajdon - Fluktuáció: 6,5% - Egy főre eső képzési költség: 185.000 Ft

Az M-real Petőfi Nyomda Kft. fő profilja a hajtogatott kartondobozok, hullámkarton csomagolóanyagok és öntapadó címkék gyártása. A cég 25000 tonna éves gyártási kapacitással meghatározó szerepet tölt be a magyar piacon, és a kelet-közép európai régió egyik kiemelt beszállítója. Termékeinek háromnegyed részét a hazai piacon értékesíti a nagy márkák, a gyógyszeripar, a háztarás elektronika, élelmiszeripar és egyéb fogyasztói terméket gyártó szegmensek számára. Dinamikusan növekszik piaci részesedése a környező országokban és az Európai Unió egyéb területein is.

Térhódítása elsősorban annak a hosszú évtizedek alatt felhalmozott, magas szintű szaktudásnak köszönhető, amelyet több mint 400 munkatárs képvisel, és amelynek folyamatos fejlődéséért, fejlesztéséért a vállalat vezetősége a legteljesebb mértékben elkötelezett. Számos tréning és szakmai oktatás mellett a nemrég megnyílt Önképző Központ biztosít lehetőséget az ismeretek bővítésére.

Az üzleti célok megvalósításában az egyik legfontosabb tényezőnek az embert tekintik, és komolyan gondolják: "A legfőbb értékünk az ember".

Néhány éve kiemelt figyelmet fordítanak a szervezetfejlesztésre, hogy a rendelkezésre álló kollektívából hogyan lehet legtöbbet kiaknázni, úgy hogy az ne megterhelő, hanem felemelő legyen a munkatársak számára. Ennek legfontosabb elemévé a tudatosan és szervezetileg bevezetett csapatmunka vált, hogy az egyéni teljesítményeket hogyan lehet megtöbbszörözni a team-munkában rejlő szinergiákkal. Ez a módszer nemcsak számokban mérhető teljesítmény-növekedést, de nagyobb dolgozói elkötelezettséget, hatékonyabb kom-munikációt is eredményezett. A folyamatok fejlesztésében kiemelt szerepe van a munkatársak ötleteinek, kreativitásának.

A nehezen fejleszthető elkötelezettség fokozása is több éves program szerint zajlik és a cég vezetése sokat dolgozik azon, hogy a dolgozók minél jobb körülmények között, minél jobb feltételek mellett töltsék el hasznosan munkaidejüket, és hogy érezzék azt, hogy a közös erőfeszítés valóban közös sikerhez vezethet. Az elkötelezettséget a vállalat egyébként a térség egyik legvonzóbb juttatási rendszerével honorálja.

Forrás: Legjobb Munkahely Felmérés, Hewitt
Follow hrportal_hu on Twitter