Lemondott Draskovics "/>
Megjelent: 10 éve

Lemondott Draskovics

Lemondott Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, miután megítélése szerint az általa vállalt szakmai munkát elvégezte. Bajnai Gordon sajnálattal elfogadta döntését, így a Gyurcsány-korszak jolly-jokere távozik a kormányból.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter közölte, hogy lemond miniszteri tisztségéről. Döntését azzal idokolta, hogy "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".

A miniszterelnök "sajnálattal, de elfogadta" a lemondást. "Draskovics Tibornak köszönöm mindazt a munkát, amelyet minisztersége alatt az ország közbiztonságának megerősítéséért tett, a mindennapok biztonságának fenntartásában elért" - mondta Bajnai Gordon.

Draskovics Tibor decemberben távozik a kormányból.

Fidesz: a kormánynak is követnie kéne

Végigtekintve Draskovics botránykrónikáján, bőven itt volt az ideje távozásának. Ugyanakkor az egész Gyurcsány-Bajnai kormánynak már régen ugyanezt kellett volna tennie. Távozásukkal újabb öt hónapnyi kilátástalan vergődést spórolhatna meg Magyarország" - reagált a hírre lapunkhoz eljuttatott közleményében Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

MDF: az igazságügyi miniszter fogyóeszköz

Az MDF szerint az, hogy az igazságügyi miniszter "fogyóeszköz" egy kormányban, azt mutatja, hogy súlyos szervezeti és szerkezeti problémák is terhelik a rendszert. Így reagált Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán Draskovics Tibor lemondásának hírére.

Az MDF-es politikus közleményében úgy fogalmaz, a miniszter lemondása alátámasztja azt, amit az MDF 2006 óta hangoztat: nem vagy nehezen összeegyeztethető, hogy valaki egyszerre a jogalkotás felelőse és a rendészeti szervek képviselője a kormányban.

Meglepő hír

Lapunk megkereste az alkotmányügyi és igazságügyi bizottság több tagját is, akik nagyrészt lapunktól értesültek a miniszter lemondásáról. Csákabonyi Balázs, a bizottság egyik szocialista delegáltja lapunk kérdésére azt mondta: nem akar találgatni, nem tudja, miért mondott le. Hozzátette: az elmúlt időszakban nem sejtette, hogy ilyen gondolatok foglalkoztatják a minisztert, értetlenül áll döntése előtt, nem számított rá.

"Lelkiismeretesen és nagy hozzáértéssel végezte a munkáját. A közjogi munkacsoportot bevonta a törvény-előkészítésbe, jó munkakapcsolat alakult ki közöttünk" - fogalmazott Csákabonyi Balázs.

Csiha Judit, az igazságügyi bizottság elnöke lapunk megkeresésére nem kívánta kommentálni a hírt.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nyitnak az üzletek - véget ért a kijárási korlátozás Budapesten is

Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, de egyes védelmi óvintézkedések továbbra is megmaradnak. Vidéken már a vendéglátóhelyek... Teljes cikk

A második csata a munkahelyek megvédése és visszaépítése lesz

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádió interjújában elmondta, hogy az első csata a járvány megfékezéséről szól, a második a munkahelyek megvédése lesz. Teljes cikk

Bodó Sándor: a cégek saját hatáskörben dönthetnek a munkahelyi munkavégzés újbóli bevezetéséről

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint az egészségügyi védekezés szempontjából a távmunka fenntartása javasolt. Teljes cikk