Megjelent: 9 éve

Lemondott Esztergom alpolgármestere

A késő estébe nyúló és indulatos csütörtöki önkormányzati ülésen lemondott posztjáról Bátykiné Csőke Ágnes Esztergom alpolgármestere - értesült a Népszabadság.

Ismét segítő nélkül irányítja a várost Tétényi Éva Esztergom független polgármestere. Tétényi már a tavalyi, első közgyűlésen Fideszes alpolgármester szeretett volna maga mellé, hiszen az önkormányzati testület meghatározó többségét a vezető kormánypárt színeiben bizalmat kapott képviselők alkotják.

A Fidesz frakciója azonban azonnal jelezte, hogy tagjai legalább fél évig semmiképpen nem vállalnak alpolgármesteri funkciót Tétényi mellett. Hosszas huza-vona, mulasztásos törvénysértés után végül az LMP színeiben a testületbe jutott Batykiné Csőke Ágnes pedagógust választották alpolgármesternek. Bátykiné társadalmi megbízatásban látta el a feladatát.

Esztergomban azonban továbbra is a jelentős többségben lévő Fidesz-frakció, illetve annak tagja, az előző polgármester, Meggyes Tamás dönt a fontos kérdésekben, a jelenlegi polgármestertől minden lehetséges hatáskört elvontak, és folyamatos kísérletek történnek teljes ellehetetlenítésére. Ebben a közegben nem vállalta tovább az alpolgármesteri tevékenységet Bátykiné, aki hivatalosan azzal indokolta lemondását: nem bírja egyszerre ellátni pedagógusi és alpolgármesteri munkáját.

Népszabadság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter