kapubanner for mobile
Megjelent: 9 éve

Lesz munkád!?

Az európai fiatalok közel egyharmadát fenyegeti a kirekesztés és a szegénység veszélye. Milyen lehetőségeket ad és kötelezettségeket ró a fiatalokra a munkához jutásra az Unió Ifjúsági Grancia programja? Erről mondhatták el véleményüket a fiatalok is a FIVOSZ és az EFH szervezésében tartott konferencián.

Az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikájának fontos eleme az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés, melynek célja segítséget nyújtani a szakmaválasztásban, személyre szabott támogatást biztosítani a munkahelykeresésben, gyakornoki programok lebonyolítása, valamint új cégek létrehozásának támogatása.

Az Európai Unió Ifjúsági Garanciaprogramjáról szóló interaktív konferenciát szervezett a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és az Entrepreneurship Foundation Hungary (EFH) október 16-án pénteken annak apropóján, hogy 2015-ben a 2014-2020 közötti időszakra járó ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés összforrásainak egyharmada, egy milliárd euró válik elérhetővé.

A konferencia résztvevői között volt Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős tagja, aki saját portfóliójának, valamint Marianne Thyssen uniós biztos asszony felkérésének okán népszerűsítette az Európai Bizottság döntését.

A fiatalok munkához segítése az Európai Bizottság fontos célkitűzése, amelyhez hatékonyan járul hozzá az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés is – hangsúlyozta Dr. Navracsics Tibor. A biztos azt is elmondta, hogy a kezdeményezés azért indult, hogy a 25 év alatti fiatalokat kiemelt támogatásban részesítse azokban a régiókban, ahol 2012-ben a munkanélküliség meghaladta a 25 százalékot.

Az Európai Bizottság 2015-ös ifjúsági jelentéséből kiderül, hogy az európai fiatalok közel egyharmadát fenyegeti a kirekesztés és a szegénység veszélye – mutatott rá Dr. Navracsics Tibor, hozzátéve: éppen ezért személyes célkitűzéseim egyike, hogy biztosi megbízatásom alatt minél több fiatalt – szociális, családi, földrajzi helyzettől függetlenül -, bevonjak a társadalmi életbe, konzultáljak velük.

Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is megerősítette, hogy az Európai Bizottság elsődleges prioritása megerősíteni Európa versenyképességét, ösztönözni a további beruházásokat, továbbá új munkahelyeket teremteni.

"Az Ifjúsági Garancia program üzenete minden magyar fiatal számára az, hogy 'lesz munkád!' Eddig példátlan módon támogatjuk őket az elindulásban: garantáljuk, hogy minden fiatalnak segítünk elkezdeni az önálló életét konkrét munkahellyel, képzéssel vagy szakmai gyakorlattal. Emellett szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy minden fiatal vállalkozónak felelőssége az Ifjúsági Garancia programban való részvétel. Arra bíztatok minden FIVOSZ tagot, hogy amennyiben lehetőségeik, gazdasági feltételeik engedik, mint munkaadó vegyenek részt a program megvalósításában, és biztosítsanak munkahelyet a dolgozni akaró kortársaiknak" - mondta Schanda Tamás ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár.

Az előadások mellett az érdeklődők workshopokon is részt vehettek, amelyek a hazai lehetőségeket, valamint a nemzetköziesedés témáját dolgozták fel. A konferencia során a fiatalok elmondhatták, hogy mi a véleményük a programmal kapcsolatban, felvetéseiket közvetlenül hallgatták meg a döntéshozók.

Azok a fiatalok, akik vállalkozóként képzelik el a jövőjüket, a november 16-20 között megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozó Hetének 50 ingyenes eseményén hallgathatják meg sikeres fiatalok történeteit, segítséget kaphatnak az elinduláshoz, és értékes információkhoz juthatnak.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Stagnált a munkanélküliség Kínában

Az országban 2022 és 2023 között 0.4 százalékkal csökkent a munkanélküliség. Teljes cikk

Törökországban több mint 11 éves mélypontra csökkent a munkanélküliség

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,6 százalék után áprilisban 8,5 százalékra, 2012 novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a... Teljes cikk

Az Egyesült Államokban a vártnál jóval több új munkahely jött létre

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre májusban a nem mezőgazdasági ágazatokban, a... Teljes cikk