Megjelent: 5 éve

Lojálisabb és kevesebbet hiányzik a dolgozó, ha van jóléti program

A dolgozói jólét programok jelentősen növelhetik a munkavállalók lojalitását és munkakedvét - közölte a Xerox legfrissebb, 33 ország 428 vállalatának bevonásával elkészített kutatásában.

A kutatás megerősíti, hogy a dolgozók lojalitásának növelésében, illetve a toborzások sikerességében is komoly szerepe van ezeknek a kezdeményezéseknek.

A jólét fogalmába beletartozik a fizikai, mentális, lelki és pénzügyi biztonság megteremtése is. Ennek megfelelően ha ezek közül bármelyik veszélybe kerül, akkor az bizonyíthatóan negatív hatást gyakorol a dolgozók hatékonyságára a munkahelyeken. A kutatásban résztvevő vállalatok kétharmada ezt már a saját kárán megtapasztalta: a termelékenység csökkenés, illetve a válaszadók fele esetében a munkavállalók nagyfokú hiányzásai miatt elszenvedett bevételkiesések miatt.

A válaszadó vállalatok 33 százaléka úgy nyilatkozott, hogy sikerült működő, munkahelyi jóléti programokat kidolgozniuk, a többi megkérdezett cégnél pedig törekszenek arra, hogy mielőbb legyen náluk is.

A kutatás szerint az alulról felfelé irányuló kezdeményezések a jellemzőbbek ezen a területen. Ebből következik az is, hogy a legtöbb program a pénzügyi tudatosság elsajátítását, valamint az időskori anyagi biztonság megteremtésére való felkészülést támogatja. A kutatásból az is kiderült, hogy a vezetők egyre inkább bevonódnak. Míg 2014-ben a megkérdezett cégvezetők 43 százaléka tartotta fontosnak a jóléti programok beindítását, 2016-ban már 52 százalékuk nyilatkozott támogató hangnemben ebben a kérdésben.

A kutatás rávilágít, hogy a munkavállalók jólétét erősítő kezdeményezések hatással vannak a dolgozói lojalitás fenntartására, a pozitív munkahelyi morál megőrzésére, valamint a vállalati image erősítésére, amelyek annál is inkább fontosak, mert ezek hozzájárulnak a jobb teljesítmények eléréséhez, illetve új szakemberek érkezéséhez.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter