Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Magyarország: "Szabadság miatt zárva!"

A "Szabadság miatt zárva!" tábla bizonyára sok kisebb cégnél kikerült az ajtóra az elmúlt napokban, nem véletlenül - a magyar munkavállalók túlnyomó része szabadságra ment a két ünnep közötti időszakra. A nagyobb üzemeknél, mint amilyen a Dreher Sörgyárak Zrt. a rendelések teljesítésének átütemezésével oldották meg a dolgozók szabadságolását. Hozzá hasonlóan a Chio-Wolf Magyarország Kft. gyárában is leállították a teljes gyártókapacitást, így a két ünnep közötti hetet karbantartással és leltározással fogják eltölteni, hasonlóan számos más termeléssel foglalkozó céghez.

Persze akadnak olyan vállalatok is, ahol a termelés nem állhat le az üzem jellege miatt, így a Dunaferr melegüzemének dolgozói és a Tesco alkalmazottai sem élvezhetik az ünnepek nyugalmát. Ez utóbbinál a Pénzcentrum értesülései szerint az egész éves forgalom 25 százalékát bonyolítják le az ünnepek során, így nem tehetik meg, hogy a kiszolgáló személyzetet szabadságolják.

Ezektől a kivételektől eltekintve azonban a sajtóorgánumok már-már úgy nyilatkoznak, hogy "az ország fele pihenni ment", mivel az előző évek viszonylagos dolgozói aktivitásától eltérően idén szokatlanul nagyarányban mentek szabadságra a magyar dolgozók karácsony és szilveszter között.
Follow hrportal_hu on Twitter