Megjelent: 6 éve

Majd 1000 munkás vesztette életét a katari vb-építkezéseken

Még igen messze van a 2022-es futball világbajnokság, de Katarban már sok áldozatot szedett. Egy tanulmány szerint majdnem ezer munkás halt meg a vb-hez köthető építkezéseken, írja a csakfoci.hu.

Nem véletlenül éri kritika egyre több helyről Katart a vb-vel kapcsolatos építkezések munkakörülményei miatt, hiszen most egy nemzetközi tanulmány is kimutatta, és a kormány is elismerte, hogy már 964 munkás vesztette életét a munkálatok közben.

A halálesetek okairól annyit tudni, hogy 264 esetben hirtelen szívhalál volt a tragédia hátterében, 35 fő a magasból zuhant le, 28-an pedig öngyilkosságot követtek el.

A beszámolók szerint a vendégmunkások útleveleit elkobozzák, nincs megfelelő védőfelszerelésük, és nem kapnak elegendő vizet sem.

csakfoci.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter