Máltáról Győrbe hozza gyártását a ProMinent"/>
Megjelent: 13 éve

Máltáról Győrbe hozza gyártását a ProMinent

Lakossági felhasználásra alkalmas méretű, úgynevezett Dulcofilt szűrők gyártását telepíti át győri leányvállalatához Máltáról a német ProMinent Dosiertechnik GmbH – mondta el a Világgazdaságnak a cégcsoport tulajdonos-elnöke, Viktor Dulger.

A magyar piacon 15 éve jelen lévő, adagolástechnikával, vízkezeléssel és a kapcsolódó termékek forgalmazásával foglalkozó csoport ipari felhasználású szűrőit három éve Győrben gyártja, ahol vízlágyítókat és aktív szénszűrőket már 2000 óta készítenek.

A tulajdonos szerint a gyártás áttelepítése mellett szólt, hogy e termékek jelentős részét Európában, a kontinensen, és nem a szigetországban értékesítik, így leegyszerűsödik a szállítás. Máltán továbbra is jelentős termelőkapacitás marad, ezután is ott készülnek a ProMinent üveg mérőszondái.

Horváth Ottó, a magyar leányvállalat ügyvezetője elmondta: várhatóan két hónapon belül elindul a gyártás, és a jelenlegi 23 fő mellé további dolgozókat vesznek fel.

Erre az évre 750 millió forint forgalmat terveznek, ezt mintegy 50-80 millió forinttal növeli majd meg az új termék gyártása. A heidelbergi központú ProMinent cégcsoportnak 44 országban van érdekeltsége, ebből 11-ben gyártóbázisa is, és összesen 1900 dolgozót foglalkoztat. Forgalma eléri a 300 millió eurót. A társaság hatvan országba exportálja termékeit, számol be a Világgazdaság.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter