Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Mamamérföld - figyelemfelkeltő felvonulás Gödöllőn

Mamamérföld címmel elsősorban kismamák és tartósan munka nélkül lévő 40 év fölötti nők részére szervez figyelemfelkeltő felvonulást szombatra a Regina Alapítvány - közölte az intézmény igazgatója.

Pál Andrea elmondta, a megmozdulás része a Nemzetközi Anyaközpont Hálózat akciójának, amelynek keretében e napon a világ 22 országa egy-egy városában tartanak hasonló rendezvényt.

Célja, ráirányítani a városvezetőinek figyelmét a településeken élő kisgyermekes anyák speciális igényeire, hogy a várostervezésnél e szempontokat az eddigieknél nagyobb mértékben vegyék figyelembe. E szempontok közé tartozik például, hogy több padra, pihenőhelyre lenne szükség, csakúgy mint a közintézményekbe a babakocsival közlekedőknek akadálymentesítők kialakítása, az intézményeknél pelenkázó helyiségek elkülönítése, játszóterek létesítése.

Az alapítvány - amely csatlakozott a nemzetközi hálózathoz - a kismamákon kívül a 40 éven felüli munkanélküli nőkkel is foglalkozik, 21 környékbeli településre terjed ki kapcsolatrendszere, amelyben az itt élő nők részére átképzéseket, nyelvtanfolyamokat, személyiségfejlesztő programokat szervez, hogy nagyobb esélyt teremtsen ezáltal az elhelyezkedésre - hívta fel rá a figyelmet az igazgató.

Ennek keretében tavaly például 15 esetben találtak munkahelyet azok a nők, akiknek korábban ilyen jellegű gondjaik voltak. Az igazgató leszögezte: a tapasztalatok szerint a többgyermekes, érettebb nők jobb munkaerők fiatalabb társaiknál, megbízhatóbban dolgoznak, és kitűnő a szervezőkészségük.

A szombati demonstrációra eddig több mint 200 helybéli kismama és az idősebb korosztályhoz tartozó jelezte részvételi szándékát - tette hozzá Pál Andrea.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter