Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Mamamérföld - figyelemfelkeltő felvonulás Gödöllőn

Mamamérföld címmel elsősorban kismamák és tartósan munka nélkül lévő 40 év fölötti nők részére szervez figyelemfelkeltő felvonulást szombatra a Regina Alapítvány - közölte az intézmény igazgatója.

Pál Andrea elmondta, a megmozdulás része a Nemzetközi Anyaközpont Hálózat akciójának, amelynek keretében e napon a világ 22 országa egy-egy városában tartanak hasonló rendezvényt.

Célja, ráirányítani a városvezetőinek figyelmét a településeken élő kisgyermekes anyák speciális igényeire, hogy a várostervezésnél e szempontokat az eddigieknél nagyobb mértékben vegyék figyelembe. E szempontok közé tartozik például, hogy több padra, pihenőhelyre lenne szükség, csakúgy mint a közintézményekbe a babakocsival közlekedőknek akadálymentesítők kialakítása, az intézményeknél pelenkázó helyiségek elkülönítése, játszóterek létesítése.

Az alapítvány - amely csatlakozott a nemzetközi hálózathoz - a kismamákon kívül a 40 éven felüli munkanélküli nőkkel is foglalkozik, 21 környékbeli településre terjed ki kapcsolatrendszere, amelyben az itt élő nők részére átképzéseket, nyelvtanfolyamokat, személyiségfejlesztő programokat szervez, hogy nagyobb esélyt teremtsen ezáltal az elhelyezkedésre - hívta fel rá a figyelmet az igazgató.

Ennek keretében tavaly például 15 esetben találtak munkahelyet azok a nők, akiknek korábban ilyen jellegű gondjaik voltak. Az igazgató leszögezte: a tapasztalatok szerint a többgyermekes, érettebb nők jobb munkaerők fiatalabb társaiknál, megbízhatóbban dolgoznak, és kitűnő a szervezőkészségük.

A szombati demonstrációra eddig több mint 200 helybéli kismama és az idősebb korosztályhoz tartozó jelezte részvételi szándékát - tette hozzá Pál Andrea.


  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter