Megjelent: 6 éve

Már 10 éves gyerek is dolgozhat

Bolíviában leszállították a munkavállalás életkorát, akár 10 éves korra, ha a gyerek mellette iskolába jár és magánvállalkozó, írja a BBC.

12 évesen már másoknak is dolgozhat egy gyerek szerződéssel, de ahhoz még szülői beleegyezés szükséges. A törvény egyébként szembemegy a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) ajánlásával, amely szerint 15 év alatti gyerekeknek nem szabadna dolgozni, bár 1 év engedményt tesz a fejlődő országokban.

Bolívia Dél-Amerika egyik legszegényebb állama, így a törvénnyel egy létező igényt akartak kielégíteni. Az Unicef adatai szerint az országban 500 ezer gyerek dolgozik, hogy kiegészítse a család jövedelmét. Általában cipőt tisztítanak, vagy ételt árulnak, de vannak, akik bányában vagy a mezőgazdaságban dolgoznak szörnyű körülmények között.

BBC
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter