Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Meg kell vizsgálni a közmunkások munkafeltételeit

Pintér Sándor belügyminiszter szerint elháríthatatlan volt az a baleset, amelyben a minap három közmunkást elgázoltak, és ketten közülük életüket vesztették. Utasította az illetékeseket, hogy vizsgálják meg munkavédelmi szempontból a közfoglalkoztatottak munkavégzési feltételeit és ahol lehet és kell, ott tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Három, árkot takarító közmunkás nőt gázolt el egy autó a 4206-os úton Karcag közelében pénteken. Ketten a helyszínen meghaltak, társuk könnyebben sérült.

Mint arról mi is beszámoltunk, Nyakó István szocialista képviselő nyílt levélben kérte a belügyminisztert arra, hogy segítsen az elhunytak hozzátartozóinak, a tárca tekintse őket saját halottjainak, hiszen munkavégzés közben hunytak el.

Pintér Sándor válaszában azt írta: az elhunytak munkaadója a Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság volt, amely az elsődleges intézkedéseket megtette. Az elhunytak családját negyvenezer-negyvenezer forintos gyorssegélyben részesítette, az illetékes szakaszmérnökség épületére kitűzték a fekete zászlót, a vízügyi igazgatóság vezetője pedig levélben fejezte ki részvétét az elhunytak hozzátartozóinak. Ezen felül az igazgatóság hozzájárul a temetési költségekhez, és a családok szociális helyzetére figyelemmel segítséget fog adni a gyermekekről történő gondoskodásban is - tette hozzá.

Pintér Sándor szerint sajnos a közterületen, a közutak térségében végzett munka magában hordozza a balesetveszélyt. Ez nem függ az érintett dolgozó jogállásától, személyes körülményeitől.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk