Megjelent: 11 éve

Még mindig népszerű az üdülési csekk

Úgy tűnik, a válság még nem hatott az üdülési csekkek piacára. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) legutóbbi, ez év első negyedére vonatkozó adatai szerint az üdülési csekkek vásárlása 30 százalékkal, 12,5 milliárd forintra emelkedett, írja a Világgazdaság.

E juttatási forma népszerűsége az utóbbi években folyamatosan nő, tavaly már 41,8 milliárd forint összértékben vásároltak ilyen utalványokat a munkáltatók és a költségvetési szervezetek, összesen mintegy kétmillió ember számára - derül ki a MNÜA kimutatásából. A forgalom alakulására minden bizonnyal hatással van az elfogadóhelyek számának és körének a bővülése is.

Az MNÜA közlése szerint az üdülési csekkek kétharmadát szálláshellyel kapcsolatos szolgáltatásoknál vették igénybe, ezt 9 százalékkal a közösségi közlekedés és 8 százalékkal a sportszolgáltatás követi.

Kérdéses az üdülési csekk jövő évi forgalma. A jelenlegi kormányzati tervek szerint ugyanis 32 százalékos adót vetnének ki erre a juttatási formára, ez valószínűleg a kibocsátás szűküléséhez vezet.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter