Megjelent: 15 éve

Megalázó szezonmunkák

Nyáron egyre több szezonális munkát kínálnak Európa-szerte, ezek legtöbbjére kelet-európai dolgozókat várnak. Havi 1200 eurót is lehet keresni, ám ezért eléggé megalázó vagy igen nehéz munkát kell végezni. Ám érdekes állást is lehet szerezni: a vállalkozó kedvűek elmehetnek egy tengerparti luxusszállodába animátornak, de akár Izlandra is sertést kasztrálni.

Európában a mezőgazdaságban, a vendéglátó- vagy építőiparban tudnak leginkább elhelyezkedni a szezonmunkások. Általában az EURES, az Európai Unió foglalkoztatási szolgálata azoknak tanácsolja a szezonális munkákat, akik nem bírják az állandóságot, és vállalni tudják, hogy csak meghatározott ideig dolgoznak egy helyen. Kalmár András EURES-menedzser szerint ehhez másféle mentalitás szükséges, mint egy hagyományos „nyolcórás munkához”. Elmondta, hogy kapcsolatban állnak például olyan emberekkel is, akik szezonmunkára „rendezik be” az életüket: nyáron a Balaton mellett pincérkednek, télen pedig Tirolban. Ennek az oka a pénzszerzés mellett a szakmai tapasztalat bővítése.

Dániában létezik egy különleges fajtája a szezonális munkának: nyolc hónapig tart, és különféle terménybetakarításokon foglalkoztatják őket. A márciustól novemberig tartó időszak a korai földmunkával kezdődik, és az úgynevezett karácsonyfaszürettel fejeződik be. Eközben Woodstock-szerű körülmények között, faházakban vagy sátrakban élnek. Persze ennél a munkatípusnál még fokozottabban számít, hogy az aki a kényelmet szereti, ne vágjon bele.

Németország a vendéglátásban és mezőgazdaságban tud munkát adni szezonmunkásoknak, ez utóbbi azonban nemcsak a gyümölcsszedésre, szőlészetre és a kerti munkákra korlátozódik: komoly fizikai erőt kíván meg például az erdőgazdálkodás vagy a fűrészüzemben végzett munka.

Szeretik a magyarokat

A lengyelek és a szlovákok mellett magyarokat alkalmaznak a legszívesebben a szezonális munkákra, ugyanis általában jól dolgoznak, megbízhatóak és megelégszenek azzal az összeggel, amit fizetnek nekik. Az EURES-menedzser szerint a lengyelektől néhány munkaadó megijed, hiszen csapatostul indulnak neki a világnak. Bár ez az összetartásukat is példázza, amit viszont pozitívumként értékelnek.

Kalmár András említett egy konkrét példát is: Tirolban megpróbálták dél-európai munkásokkal betölteni a hiányszakmákat, ám nem várt akadályokba ütköztek: az olaszok honvágytól szenvedtek, a délszlávok pedig nem akartak annyit dolgozni, amennyit a szezonális munka jellege megkövetelt.

Nincs idő elkölteni a pénzt

Rendkívül sok szezonális állást kínálnak, ugyanis a helyi emberek ezeket a munkákat nem szívesen végzik el. Ha viszont mégis megpróbálják, akkor sokkal több pénzt kérnek érte, mint egy kelet-európai. Tirolban például több mint ezer magyar dolgozott legálisan az elmúlt síszezonban, és a németországi spárga- és eperszedő honfitársaink száma is már elérte az idén az ezret.

A fizetések elég széles skálán mozognak, Angliában 1000 fontot (körülbelül 300 ezer forint) is meg lehet keresni egy hónap alatt, ám ha ebből kell a szállást, ételt, utazást fizetni, akkor szinte semmi sem marad belőle. Ahol viszont minden ellátás adott, és a munka is sok, az alkalmazottnak egyszerűen nincs ideje elkölteni a pénzt. Kalmár András szerint nem mindegyik országban lehet félretenni, például Cipruson a legtöbb munkakörben nem fizetnek annyit, hogy megérje kimenni.

Sok helyen a szállás és az ellátás díját a dolgozónak magának kell kigazdálkodnia. Léteznek olyan cégek is, amelyek segítenek szállást keresni a külföldi munkásoknak, de olyanok is vannak, amelyek – főleg a szállodák – ahol a „munkahelyen” lakhatnak. Az osztrák síparadicsomokban a szobaasszonyok átlagosan 1200 eurót kapnak egy hónapra, és emellett a szállásuk adott, az étkezést pedig megoldják kedvezményesen a szálló konyháján. Fontos tudni, hogy az EURES csak az álláskeresésben tud segíteni, szállást nem tudnak biztosítani.

Szakképzett munkások is kellenek

A luxusszállodák gyakran munkabiztonsági képzéseket is tartanak a kelet-európai szobaasszonyoknak. A diákoknak főleg angliai youth hostelek ajánlanak szezonális állást, ott a recepció, a felszolgálás és a szobaasszonyi feladatok várnak rájuk – ezeket rotációs módszerrel végzik, így mindenki mindenbe belekóstolhat. A legérdekesebb munka az EURES menedzsere szerint az volt, amely Izlandra várta a megfelelő embert: gyakorlattal rendelkező sertéskasztrálót kerestek.

A mediterrán térségben főleg az idegenforgalom területén hiányoznak a szakemberek. Spanyolország, Olaszország, Ciprus, Málta és Görögország magyar szakácsokat, pincéreket, illetve animátorokat foglalkoztat szívesen. Ez utóbbi kivételével csak a szakképzett dolgozók tudnak érvényesülni, főleg akkor, ha emellett az angol nyelvtudásuk is megfelelő. Ez egyébként Kalmár szerint minden munkavállalónál kötelező, hiszen ha érti a nyelvet, akkor nem tudja a munkaadó kihasználni.

Néhol engedélyhez kötött
Az Európai Unió néhány tagországában – például Németországban is – engedélyhez kötik a szezonális munkavégzést. A szerződés határozott idejű, és ugyanúgy adót és járulékokat kell fizetnie a munkáltatónak és a munkavállalónak, mint a határozatlan idejű esetében. Ám mivel az adóbevallást az egész évben megszerzett jövedelem alapján kell elkészíteni, a dolgozó a szabályok szerint abban az országban fizet, amelyikben hosszabb ideig kapott bért. Az efféle munkavállalási engedély nem hosszabbítható meg, és egy évben csak egyszer köthető meg.

A magyar és a német állam közti egyezmény alapján például négy hónapig vállalhatnak a honfitársaink munkát. A szezonális munkáknál egyetlen lehetőség van arra, hogy tovább is külföldön dolgozhassunk: ha valaki vásári mutatványosként kér engedélyt, akkor kilenc hónapig is kint maradhat.

Kétféleképpen lehet szezonális munkára pályázni: jelentkezési lappal az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján meghirdetett állásokra, illetve már meglévő munkaadó esetében Németországban kell benyújtani a kérelmet. A jelentkezéseket a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal nemzetközi és migrációs főosztálya koordinálja.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
45 évesen lett orvos az egykori cégvezető

Ficzere Ferenc 38 évesen jelentkezett az orvosi egyetemre és jelenleg háziorvosként praktizál. Mint mondja, sosem késő váltani. Teljes cikk

27 mobiltelefont lopott munkahelyéről

Takarítóként dolgozó munkatárs lopott 27 mobiltelefont egy debreceni cégtől. Teljes cikk

Fogvatartottak gyártanak környezetbarát burkolatokat Szegeden

A körforgásos gazdaságba illeszkedő, környezetbarát burkolatokat gyártó üzemet alakítottak ki a Szegedi Fegyház és Börtönben - közölte a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek