Megjelent: 12 éve

Megegyeztek az alma új felvásárlási áráról

Maratoni tárgyalás után kedden megállapodtak a léalma felvásárlási árában. Jakab István, a Magosz elnöke a tárgyalás után elmondta: a megállapodást csütörtökön írják alá, de szerdán már egyeztetnek a szabolcsi gazdákkal a blokád megszüntetéséről.

Gráf József agrárminiszter a felvásárlókkal és a gazdákkal is egyeztetett. Jakab István, a Magosz elnöke a tárgyalás után elmondta: a piac 60 százalékát uraló Agrana 9 eurocentet fizet majd a termelőknek az ipari almáért. Hozzátette: erről a megállapodást csütörtökön írják alá, és a másik felvásárló, a Rauch is aznap válaszol, hogy elfogadja-e ezt a tarifát.

A gazdákkal már szerdán délelőtt egyeztetnek a blokádról. Jelenleg ugyanis még két helyen erőgépekkel állják el a feldolgozóüzemekhez vezető utat Szabolcsban. A gazdák eredetileg 12 eurocentes kilónkénti árat akartak.

Jakab elmondta azt is, hogy a szaktárca a tavalyi fagykárok miatt hektáronkénti 70 ezer forinttal támogatja az almatermesztőket.

Független Hírügynökség/Hír Tv
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter