Megjelent: 9 éve

Meghatározzák a patikai dolgozók létszámát

Két évük van a gyógyszertáraknak arra, hogy eleget tegyenek a működésükhöz szükséges új személyi minimumfeltételeknek. Ezek a gyógyszertárak nyitvatartási idejéhez és a náluk kiváltott vények számához igazodva határozzák meg a dolgozók létszámát - írja a Világgazdaság.

A felkészülési időt követően a váltakozó idejű nyitva tartáshoz és szakmai munkához igazodva 1-4 gyógyszerész, illetve gyógyszerészenként két gyógyszerkiadásra jogosult szakasszisztens lesz az előírt létszám. A személyi jogos gyógyszerész heti munkaideje legfeljebb 48 óra lehet, ez összhangban áll a munka törvénykönyve munka- és pihenőidőre vonatkozó szabályaival.

Egyetért a szabályozással a Magyar Gyógyszerészi Kamara --– mondta el a Világgazdaságnak Hankó Zoltán alelnök. Annál inkább, mivel a gyógyszertárak egészségügyi intézmények, ám amíg a gyógyítóintézményekben a hatóság előírta a működéshez szükséges minimumfeltételeket, a szabályozásból a közforgalmú patikák kimaradtak. Ha mégis gond lenne a létszámmal, úgy módosítják a rendeletet.

Világgazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter