Megjelent: 11 éve

Megújult az IVSZ

A folyamatosan és dinamikusan változó szakmai kihívásokra és a piaci mozgásokra reagálva az infokommunikációs szektor legbefolyásosabb érdekképviseleti szerve, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a 2009. április 21-i közgyűlésén új elnökségi struktúrát és szervezeti átalakulást fogadott el, valamint módosította alapszabályát. A 16 fős új elnökség két évre szóló mandátumot kapott a tagságtól.

Az IVSZ új elnökségi struktúra az eddigi modell finomítása, melynek eredményeként növekszik a működési hatékonyság, dedikáltabbá válik az elnökség munkája, eredményesebb elnökségi támogatást kapnak a munkacsoportok, transzparensebbé válnak a tagi érdekek, növekszik a lobbi potenciál, összességében tehát rugalmasabb, pro-aktívabb reagálás érhető el.

A szervezeti átalakulás reakció jelenlegi válsággal súlyosbított helyzetünkre. Fokozottan szükséges a kitörési pontok és a jövő stratégiai ágazatainak definiálása, ezen ágazatok erősítése. Az információtechnológia, a telekommunikáció mellett az elektronikai ipar a magyar gazdaság egyik kulcságazata. Az ágazat szereplői felismerték, hogy problémáik nemcsak egymással, hanem a rokon informatikai és távközlési cégek problémáival is azonosak, ezért kedvező fogadtatásra talált körükben az IVSZ kezdeményezése az elektronikai tagozat megalakításáról, mely a közgyűlés jóváhagyását követően 2009 tavaszától kezdi el működését. Az IVSZ új tagozatának vezetője Gacsal József, az Intel Magyarország Kft. üzletfejlesztési igazgatója lett.

Az IVSZ a szervezeti átalakulás kapcsán egy ernyő alá vonta az eddig külön tagozatként működő kkv és mikrovállalkozásait, hogy ezáltal koncentráltabb segítséget tudjon biztosítani a hasonló célokat kitűző és azonos problémákkal küszködő tagvállalatainak.

Az elnökség felépítése:

 • Elnök: Keresztesi János (Freesoft Nyrt.)

  Alelnökök - a tagozatok vezetői - 5 fő:

 • Kkv és mikro: Dr. Kátai Szabolcs (Stella Polaris Kft.)
 • Nagyvállalati: Laufer Tamás (RacioNet Zrt.)
 • Multi: Hegedűs Gábor (Hewlett-Packard Magyarország Kft.)
 • Telco: Dr. Beck György (Vodafone Magyarország Zrt.)
 • Elektronikai: Gacsal József (Intel Magyarország Kft.)

  Szakmai elnökségi tagok a munkacsoportok és speciális témák felügyeletére - 10 fő

 • Piacbővítés: Drajkó László (Microsoft Magyarország Kft.)
 • Export-import: K. Szabó Imre (Megatrend Zrt.)
 • Iparágfejlesztés: Papp Péter (Kancellar.hu Zrt.)
 • Közbeszerzés: Kerémi András (Kancellar.hu Zrt.)
 • K+F innováció: Dr. Vinnai Balázs (IND Group)
 • Online tartalomszolgáltatás: Major Gábor (AV Kreatív Kft.)
 • Szoftver: Füzes Péter (Oracle Hungary Kft.)
 • Hardver: Tuska István (Axico Informatikai Kft.)
 • IT szolgáltatások: Juhász István (Grepton Informatikai Zrt.)
 • Szabályozás, szélessávfejlesztés: Bóna Ákos (Is Média Kft.)

  Keresztesi János elnök értékelő beszédében kiemelte, hogy a 2008-as év egyik nagy eredményeként az IVSZ-nek sikerült elismertetnie az ágazat fontosságát a kormányzati szereplőkkel. Az IVSZ a kormányzattal való közös gondolkodás, hatékonyabb együttműködés érdekében a kormányzat elé terjesztette az IKT iparág fejlesztési prioritásait meghatározó ajánlását. "Az IKT mindenhol meghatározó szerepet játszik, kétségtelenül húzóágazattá vált Magyarországon is. Nem véletlen, hogy iparpolitikánk elmúlt egy évének középpontjában ennek a ténynek felismertetése állt a politika szereplőivel és kormányzattal egyaránt."
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Távozik a Fővárosi Állatkert főigazgatója

  A Fővárosi Közgyűlés február 26-án dönt a megbízott főigazgató személyéről Teljes cikk

  A Codecool marketingigazgatója a PROGmasters vezetője lett

  Februártól társ-ügyvezetőként felel a junior szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó PROGmasters irányításáért Bonyhádi... Teljes cikk

  Lemondott az IBM vezérigazgatója

  Ginni Rometty áprilisig még marad a vezérigazgatói székben, aztán az év végén nyugdíjba vonul. Teljes cikk