Megjelent: 9 éve

Megvan a feketepénz-botrány csúcstartója

Összesen 1,1 millió forint közpénzt vett fel mintegy 9 hónapon át törvénytelenül Hoffman Pál KDNP-s országgyűlési képviselő, tököli polgármester. Hoffman a feketepénz-botrány hetedik érintettje - adja hírül a Népszabadság.

A Blikk által eddig leleplezett képviselők közül ő vette fel a legtöbb törvénytelen pénzt. Hoffman ugyanis már az előző, 2006-2010-es ciklusban is polgármester volt, ebben a minőségében pedig költségtérítést is kapott a tököli önkormányzattól.

Ám a Blikk rendelkezésére álló adatok alapján úgy tűnik, tavaly májusban, amikor országgyűlési képviselő lett, nem mondott le önkormányzati költségtérítéséről, miközben az Országgyűléstől teljes összegű választókerületi pótlékát is felvette, noha a kettőt együtt a törvény kifejezetten tiltja. Tavaly októberben ismét polgármesternek választották, de továbbra is mindkét költségtérítését felvette törvénytelenül, egészen idén február végéig. Az elmúlt hónapokban összesen 1 125 662 forintot. Az önkormányzattól havi 144 ezer 900 forintot kapott költségátalányként, az Országgyűléstől ezzel egy időben havi 295 ezer forint választókerületi pótlékot.

A képviselő a Blikknek azzal védekezett: hibásan értelmezte a jogszabályokat.

Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter