Megjelent: 4 éve

Melyek a legidegesítőbb irodai szabályok?

Senki nem vonja kétségbe, hogy egy cég működéséhez szükségesek a szabályok, és hogy azokat be kell tartani valamennyi munkavállalónak. De sokszor túlzóak és értelmetlenek ezek a szabályok, amely közül a Hvg.hu szemezgetett.

- Közösségi oldalakat vagy akár az internethasználatot teljes mértékben tiltani értelmetlenség. Az a dolgozó, aki el van tiltva internettől, az az információtól van eltiltva.

- A szigorú érkezés-távozás azért nem túl jó stratégia, mert senki nem kezd új munkába öt perccel a munkaidő lejárta előtt, csak azért, mert kényszerűen ott kell ülnie.

- Szigorú e-mail-szabályok és a mobil letiltása. Ez is bizalmi kérdés. Nem túl jó fényt vet a cégre, ha mindenféle magánjellegű levelezés tiltott.

- Aki még a vécéhasználatot is korlátozni akarja, jobb, ha inkább robotokat alkalmaz.

- Túlzott politikai korrektség és az önkifejezés tiltása. Az enyhe túlzás, ha már boldog karácsonyt sem lehet kívánni, nehogy megsértsük azokat, akik esetleg nem ünneplik ezt az ünnepet.

- Szigorú öltözködési szabályok, egységes munkaasztal, ahol nem lehet semmi személyes és még a kávés bögrék is egyformák. Ezzel éppen azt közvetíti a cégvezetés, hogy az egyéniségre nincs szükség. Akkor viszont kreativitást se várjon az alkalmazottaktól.

Hvg.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter