Megjelent: 8 éve

Mennyit keres egy magyar katona?

images

A katonai pálya iránt elhivatottságot érzők elsőként Magyar Honvédség (MH) toborzóirodáiban érdeklődhetnek a részletekről. Ha az első elbeszélgetés után is megmarad a motiváció, a pályázók előbb regisztrálnak, majd jelentkezési lapot töltenek ki. Ezt követően pszichikai, fizikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálaton vesznek majd részt a leendő katonák. A kötelező feladat többek közt 3,2 km futás, meghatározott időre - huszonéveseknél 15-20 perc az átlagos szintidő - de meghatározott számú fekvőtámaszt és felülést is el kell tudniuk végezni 2 perc alatt.

Közel 5 ezer érdeklődő - 800 fő ért célba

A legtöbb katonának jelentkező egyébként jellemzően ezeken a megmérettetéseken "vérzik el.". És íme néhány számadat: "2011-ben mintegy 4800-an keresték fel érdeklődőként a MH toborzóirodáit - ám ténylegesen csak 1170 fő, a jelentkezők közel 40 százaléka adta le jelentkezési lapját is. Köztük 80-an voltak a nők. Az MH a toborzási követelmények teljesítése után végül 837 fővel: 792 férfival és 45 nővel kötött szerződést"- összesíti a toborzás számszaki részét Kálmán László, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának alezredese. A jelentkezők testfelépítése, külső megjelenése mindenesetre gyakran megtévesztő - a katonalét egyáltalán nem a daliás külsőn és a testépítőket megszégyenítő izomzaton múlik. "Gyakran találkozunk azzal, hogy egy látszólag kevésbé alkalmas jelentkező a fizikai alkalmassági vizsgálaton nyújtott teljesítménye alapján lényegesen jobb állóképességgel rendelkezik, mint egy külsőre mutatós, aki viszont nem hozza az elvárt szintet"- oszlatja el az előítéleteket Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség (HVK SZCSF) Toborzó és Humánszolgálati Osztály osztályvezetője.

Menekülés a munkanélküliség elől?

A szerződéses katonának jelentkezés motivációi még mindig elég vegyesek. Rengetegen a hazafiasság, a bátorság, a kaland, az izgalmas fordulatokban gazdag külszolgálatok és a társadalom számára végzett hasznos tevékenységek miatt jelentkeznek. A folyamatból a média szerepe is kihagyhatatlan. "Megfigyeltük, hogyha egy adott időszakban rendszeresek a médiamegjelenéseink, mindig látványosan nő a társadalomban az egyenruhások tisztelete és érzékelhetően megugrik a katonai szolgálat iránt érdeklődők száma is"- magyarázza Kálmán László alezredes.

Számít az is, hogy nem kötelező katonának lenni. "Az emberek a tapasztalatok szerint sokkal szívesebben vesznek részt olyan dolgokban, amelyek nem kötelezőek. Amióta nincs kötelező érvényű sorkatonai szolgálat és önként lehet még szerződéses katonának is jelentkezni, azóta egyre nagyobb tért hódít a military-életérzés - még a hölgyek körében is"- magyarázza Szabó József ezredes. Mindemellett egyre elterjedtebb jelenség a munkanélküliségre is a katonaságnál keresni a megoldást. "Sokakat a biztos munkahely, a szerény, de stabil, kiszámítható egzisztencia vonz a katonai pályára: ezekben az állami hátterű pozíciókban ugyanis nincs szürke, vagy feketemunka, nincs trükközés a járulékokkal"- mondja Szabó József.

Mennyit keresnek?

A honvédségi bérstruktúra és a katonai életpályamodell éppen folyamatban lévő átalakítása miatt az MH egyelőre nem kívánt tájékoztatást nyújtani a hivatásos katonák jövedelméről. Annyit kiderítettünk, a szerződéses katonák fizetsége illetményből, pótlékokból áll össze. A havi alapilletmény 106 ezer forint, őrvezetőként 117 ezer, tizedesként 119 ezer, szakaszvezetőként 130 ezer, míg őrmesterként bruttó 142 ezer forint forint. Amennyiben az átlagosnál nagyobb igénybevétellel és nehezebb körülmények között teljesítenek szolgálatot, úgy jogosultak például nyelvi, készültségi, búvári vagy gyakorlati pótlékra. A sok pénz a külföldi kiküldetésekben van. Igaz, a pénzzel arányosan a veszély is növekszik. Egy Afganisztánban szolgálatot teljesító magyar szakaszvezető nettó 600 ezer forintot keres, tiszti beosztásban pedig már közel 800 ezret.

Mi a helyzet más országban?

Az USA-ban például középiskolai végzettséggel a tarsolyban és 1-2 év tapasztalattal bruttó 36 ezer dollárt (8 millió forint) keresnek a szerződéses katonák évente. Legalább főiskolai végzettséggel és húsz éves tapasztalattal már évi bruttó 112 ezer dollárról (25 millió forint) beszélhetünk. Norvégiában főiskolai végzettséggel és 1 év munkatapasztalattal bruttó 200 ezer norvég korona (7,6 millió forint), míg Luxemburgban ugyancsak diplomásként bruttó 35 ezer eurót (nettó 20 ezer eurót) kapnak a szerződéses katonák évente. A külföldi kiküldetés - különösen ha veszélyes helyre szól - itt is sokkal több pénzt ér.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk