mentor 
Megjelent: 12 éve

Mentorokat toboroznak a felsőoktatási intézményekbe

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Hátrányos Helyzetű és Roma Gyermekek Integrációs Hivatala által létrehozott Katapult Mentorprogram mentorok jelentkezését várja a 2007/2008-as tanévre.

A program célja a hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú intézményekbe való integrációjának elősegítése, annak sikeres teljesítése és a későbbi, a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyek növelése. A programban részt vesz az ország összes felsőoktatási intézménye.

Azok a felsőbb éves hallgatók, akik szívesen segítenének egy intézményükbe kerülő hátrányos helyzetű elsőéves hallgatónak a nehézségek leküzdésében, az egyetemi/főiskolai létbe való beilleszkedésben, július 10-ig jelentkezhetnek mentornak.

A jelentkezési lap letölthető a Katapult Mentorprogram honlapjáról (www.mentorhalo.hu), és kitöltve visszaküldendő az info@mentorhalo.hu e-mail címre.

A mentorok kiválasztásakor a program vezetői a következő szempontok szerint döntenek: milyen a jelölt szociális érzékenysége, motivációja, a közösségi életben való részvételi hajlandósága, tanulmányi eredménye.

A jelentkezőknek egy - a honlapról letölthető - tananyagot is el kell sajátítaniuk. A sikeres felvételi után ahhoz, hogy a mentorok feladatukat hatékonyan lássák el, illetve a programba egyéb módon is aktívan be tudjanak kapcsolódni, el kell végezniük a számukra indított képzéseket, tréningeket, melyek modulszerűen épülnek egymásra. A kiválasztott mentorok havi tízezer forint ösztöndíjban részesülnek.

A mentorjelölteken kívül leendő mentoráltak is jelentkezhetnek még a programba, július 11-ig. Azok az idén érettségiző fiatalok, akik a felvételi jelentkezési lapon +8 pontos hátrányos helyzetűnek jelölték be magukat, a többletpontra való jogosultságot igazoló dokumentumok mellett egy nyilatkozat kitöltésével jelentkezhetnek mentoráltnak.

edupress.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter