mentor 
Megjelent: 13 éve

Mentorokat toboroznak a felsőoktatási intézményekbe

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Hátrányos Helyzetű és Roma Gyermekek Integrációs Hivatala által létrehozott Katapult Mentorprogram mentorok jelentkezését várja a 2007/2008-as tanévre.

A program célja a hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú intézményekbe való integrációjának elősegítése, annak sikeres teljesítése és a későbbi, a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyek növelése. A programban részt vesz az ország összes felsőoktatási intézménye.

Azok a felsőbb éves hallgatók, akik szívesen segítenének egy intézményükbe kerülő hátrányos helyzetű elsőéves hallgatónak a nehézségek leküzdésében, az egyetemi/főiskolai létbe való beilleszkedésben, július 10-ig jelentkezhetnek mentornak.

A jelentkezési lap letölthető a Katapult Mentorprogram honlapjáról (www.mentorhalo.hu), és kitöltve visszaküldendő az info@mentorhalo.hu e-mail címre.

A mentorok kiválasztásakor a program vezetői a következő szempontok szerint döntenek: milyen a jelölt szociális érzékenysége, motivációja, a közösségi életben való részvételi hajlandósága, tanulmányi eredménye.

A jelentkezőknek egy - a honlapról letölthető - tananyagot is el kell sajátítaniuk. A sikeres felvételi után ahhoz, hogy a mentorok feladatukat hatékonyan lássák el, illetve a programba egyéb módon is aktívan be tudjanak kapcsolódni, el kell végezniük a számukra indított képzéseket, tréningeket, melyek modulszerűen épülnek egymásra. A kiválasztott mentorok havi tízezer forint ösztöndíjban részesülnek.

A mentorjelölteken kívül leendő mentoráltak is jelentkezhetnek még a programba, július 11-ig. Azok az idén érettségiző fiatalok, akik a felvételi jelentkezési lapon +8 pontos hátrányos helyzetűnek jelölték be magukat, a többletpontra való jogosultságot igazoló dokumentumok mellett egy nyilatkozat kitöltésével jelentkezhetnek mentoráltnak.

edupress.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter