mentor 
Megjelent: 12 éve

Mentorokat toboroznak a felsőoktatási intézményekbe

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Hátrányos Helyzetű és Roma Gyermekek Integrációs Hivatala által létrehozott Katapult Mentorprogram mentorok jelentkezését várja a 2007/2008-as tanévre.

A program célja a hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú intézményekbe való integrációjának elősegítése, annak sikeres teljesítése és a későbbi, a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyek növelése. A programban részt vesz az ország összes felsőoktatási intézménye.

Azok a felsőbb éves hallgatók, akik szívesen segítenének egy intézményükbe kerülő hátrányos helyzetű elsőéves hallgatónak a nehézségek leküzdésében, az egyetemi/főiskolai létbe való beilleszkedésben, július 10-ig jelentkezhetnek mentornak.

A jelentkezési lap letölthető a Katapult Mentorprogram honlapjáról (www.mentorhalo.hu), és kitöltve visszaküldendő az info@mentorhalo.hu e-mail címre.

A mentorok kiválasztásakor a program vezetői a következő szempontok szerint döntenek: milyen a jelölt szociális érzékenysége, motivációja, a közösségi életben való részvételi hajlandósága, tanulmányi eredménye.

A jelentkezőknek egy - a honlapról letölthető - tananyagot is el kell sajátítaniuk. A sikeres felvételi után ahhoz, hogy a mentorok feladatukat hatékonyan lássák el, illetve a programba egyéb módon is aktívan be tudjanak kapcsolódni, el kell végezniük a számukra indított képzéseket, tréningeket, melyek modulszerűen épülnek egymásra. A kiválasztott mentorok havi tízezer forint ösztöndíjban részesülnek.

A mentorjelölteken kívül leendő mentoráltak is jelentkezhetnek még a programba, július 11-ig. Azok az idén érettségiző fiatalok, akik a felvételi jelentkezési lapon +8 pontos hátrányos helyzetűnek jelölték be magukat, a többletpontra való jogosultságot igazoló dokumentumok mellett egy nyilatkozat kitöltésével jelentkezhetnek mentoráltnak.

edupress.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
730 ezer magyar munkáját vehetnék el a robotok

A 2018-as adatok alapján 164 496 fő dolgozik az automatizálható szakmákban - áll a GVI elemzésében. Teljes cikk

Magyar Orvosi Kamara: keményebbek leszünk a bértárgyalásban

A MOK új vezetése az együttműködés lehetséges formáiról beszélgetett az egészségügyért felelős államtitkárral. Teljes cikk

Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk