Milliókat loptak a fürdőktől a trükköző munkatársak "/>
Megjelent: 12 éve

Milliókat loptak a fürdőktől a trükköző munkatársak

A jegyeladási-beléptetési rendszernél észlelt visszaélések miatt ismeretlen tettes elleni rendőrségi feljelentésre kérte a Budapest Gyógyfürdői Zrt. felügyelő bizottsága a cég menedzsmentjét - közölte a testület elnöke.

Somlyódy Csaba elmondta, hogy hang- és képfelvételekkel, illetve külső céggel végeztetett ellenőrzések nyomán már több embert elbocsátottak.

A fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságát is vezető szocialista politikus részleteket nem közölt, annyit azonban elmondott, hogy egy látogatottabb fürdőben esetenként napi egymillió forintos veszteséget is okozhattak a cégnek "a jegyeladásokkal, beléptetésekkel trükközők".

Az elnök tájékoztatása szerint az új fürdővezetők múlt heti kinevezésekor Ferenci Tibor, a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy a jegyeladási rendszert teljesen zárttá kívánják átalakítani. Az úgynevezett mágneskártyás karórás rendszerrel a vendégek minden szolgáltatásért (uszoda, szauna, masszázs stb.) külön fizetnének, az összeg a végén összeadódna. A belső pályázattal, egy évre kinevezett, többségében új fürdővezetők általában 10-20 százalékos forgalomnövekedést vállaltak. Ez szigorúbb beléptetési rendszerrel tartható is.

Az Széchenyi fürdőben tartott évzáró találkozón a vezérigazgató bejelentette azt is, hogy rövidesen elkészül a cég új stratégiája, s szólt arról is, hogy az 1.200 fő körüli cégnél mintegy félszáz dolgozó leépítése várható még.

Somlyódy Csaba elmondta, hogy a felügyelő bizottság hozzájárult ahhoz, hogy a Gellért fürdőt jelzálogszerű bankgaranciával terheljék meg. Erre a Széchenyi és a Lukács fürdő felújításához kapott milliárdos nagyságrendű állami támogatás ellenében, egyfajta biztosítékként volt szükség. A cég a felújításra kapott pénzt másra nem költheti, illetve tíz évig nem adhatja el az érintett fürdőket.

A felügyelő bizottság szorgalmazza a hat éve változatlan társadalombiztosítási támogatási rendszer módosítását. Az OEP jelenleg az önköltségi ár 75 százalékát fizeti a szolgáltatások után a cégnek. azt is hozzátette, gondolkodnak azon, hogy a tb támogatású kezeléseket, köztük a masszázst is, a Gellérttel azonos vízminőségű Dandár utcai fürdőbe telepíti.

Nem a fürdőcég feladta ugyanis, hogy finanszírozza az egészségügyi szolgáltatásokat - fűzte hozzá az elnök. Egyetértett a felügyelő bizottság az úgynevezett ellenőri belépők szigorításával, amelyekből az eddiginél kevesebbet adnak majd ki, s fényképpel látják el azokat.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter