kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

Milyen autót vegyek a családnak?

Egy légterűt? Sedant? SUV-ot?

autóvásárlás-

Az új autó vásárlásának rengeteg oka lehet, ezek közül az egyik, amikor egyszerűen kinőttük a megszokott járgányt, mivel bővül a család. Ilyenkor persze sok egyéb szempont is előkerül, hiszen nem csak a méret, hanem a biztonság is jóval nagyobb hangsúlyt kap.

Az sem elhanyagolható természetesen, hogy mekkora lesz, lett a család, hiszen ha például nagyobb gyerekek is vannak, akiket iskolába, edzésre, különórára kell fuvarozni, az is befolyásolhatja a döntésünket, elképzeléseinket. Mivel semmilyen esetben sem könnyű megtalálni az ideális autót, és várhatóan valamennyit engedni kell majd az elképzeléseinkből, a legfontosabb feladatunk az, hogy meghatározzuk, pontosan mire is kell az autó.

Abban az esetben, ha főleg városi használatra, esetleg kiegészítő autónak kell, akkor egészen más a helyzet, mintha ingázásra, hosszú külföldi utakra használnánk rendszeresen. Ha tehát nagyjából meghatároztuk a célokat, akkor a használt piacon érdemes szétnézni az egyterűek és kombik jó állapotban elérhetően, megfizethető áron, ami ilyenkor közel sem elhanyagolható szempont.

Éppen ezért, hogy biztosra menjünk annak kapcsán, hogy mire költjük a pénzünket, a www.carvertical.com/hu oldalán ellenőrizhetjük a kiválasztott autó múltját.

Manapság a legnépszerűbb típusnak a SUV-ok számítanak, amiben nagy szerepet játszik, hogy ezek a típusok kifejezetten biztonságosnak számítanak monstre jelenlétükkel az utakon. Amennyiben egy ilyen típusú példányt szemeltünk ki, az alvázszámának ellenőrzésével a myfreevin.com oldalon, megtudhatjuk, hogy az autó valójában hány kilométert futott, esetleg szerepel-e valamilyen rendőrségi nyilvántartásban, körözési adatbázisban.

Ezek nagyon fontos információk, hiszen nagyban meghatározzák a közös jövőt is, könnyebben mérhetjük fel, hogy milyen és mekkora kiadások várnak ránk, ha átlátjuk az autó előéletét. A városi terepjárók tehát roppant népszerűek, de a nagy egyterűeknek is vannak olyan tulajdonságai, amik kifejezetten hasznosak a nagycsaládosoknak.

Gondoljunk csak bele, hogy egy hátsó tolóajtós járgánnyal mennyivel jobban járunk, amikor a gyerekeket ki kell venni, be kell kötni, na és az sem elhanyagolható tulajdonsága ezeknek a kocsiknak, hogy lényegesen nehezebb az ajtajukat egy másik kocsinak vágni…

Ez persze még mindig kevés a döntéshez, amiben például a csomagtér mérete is kulcsjelentőségűvé válhat, ha hosszabb utakra is használjuk az autót.

Összességében tehát célszerű egy jó állapotban lévő használt autót választani, hiszen a gyerekek nem arról híresek, hogy megóvnák a körülöttük lévő dolgokat, mi viszont egy rendesen felszerelt, nem túl régi autóval kellő biztonságban tudhatjuk őket. Saját igényeinkhez mérten válasszuk ki, hogy egy nagyobb, akár 7 üléssel ellátott típust vagy inkább egy magasabb, masszívabb, de utastérben kisebb SUV-ot viszünk haza.

Akadnak persze hétüléses SUV-ok is, ha mindenképpen ez a forma az, amihez ragaszkodunk, de azt vegyük számításba, hogy ezek használtan is a magasabb árkategóriájú autók közé tartoznak. A nagyobb francia autók viszont néhány éves korukra veszítenek annyit az árukból, hogy legalább olyan vonzóvá válnak, mint a favorit Toyota Prius vagy az egyik legnagyobb befutónak számító Dacia Lodgy.

  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Rendhagyó szülő-gyermek napot tartottak a Tesco dolgozóinak

A Tesco anyák napja alkalmából áruházi és irodai bejárással várta a kollégák anyukáit, hogy lehetőségük legyen jobban megismerni gyermekeik munkakörülményeit. Teljes cikk

A kormány együttműködési megállapodást írt alá a digitalizáció fejlesztése érdekében

A kormány együttműködési megállapodást kötött a Yettel Magyarországgal és a Cetin Hungary Zrt.-vel a digitalizáció és a távközlés fejlesztése... Teljes cikk

Minden ötödik magyarországi német vállalat leépítést fontolgat idén

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagvállalatai javulásra számítanak üzleti helyzetük tekintetében, és nem számítanak a... Teljes cikk