kapubanner for mobile
Megjelent: 11 éve

Mobilitásra ösztönöz a győri munkaügyi program

Lakhatási támogatással és munkaügyi programokkal próbálják az ország iparilag fejlettebb régióiba csábítani a munkavállalókat. A hirado.hu a győri próba-projektről számolt be a Kossuth Rádió műsora alapján.

images

Győr munkaügyi programot indított, hogy fémipari szakembereket csalogasson a városba az ország munkanélküliségtől erősebben sújtott megéiből, Borsodból és Nógrádból. A program iránt 110-en érdeklődtek, és végül 15 embert vettek fel - tájékoztatta a Kossuth Rádiót Lórántné Orosz Edit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ igazgatója.

Horváth Szabolcs, a Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter elnöke hozzátette: a távoli megyékből jelentkezők között a felvételt nyertek aránya általában azt mutatja, hogy inkább az egyetemi végzettségűek vagy a szakképzettek járnak sikerrel, a segédmunkások közül kevesebben kapnak munkát.

Az országon belüli migrációt az állam is támogatja: lakhatási támogatást is kérhet az a legalább három hónapja regisztrált munkakereső, aki otthonától több mint 100 kilométerre vállal munkát, illetve az, akinek tömegközlekedéssel több mint napi hat órás ingázást jelentene a munkába járás.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta: a kormány célja, hogy a munkahelyeket vigyék azokba a régiókba, ahol magas a munkanélküliség. Az államtitkár hozzátette: a lakhatási támogatás nélkül is nagyon sok borsodi, szabolcsi ember döntött úgy, hogy egy fillér nélkül nyakába veszi a világot, és természetesen az a cél, hogy inkább Magyarországon vállaljanak munkát, mint hogy külföldre menjenek. Czomba Sándor hangsúlyozta: a tartósan, hosszú ideje munkanélküliek, valójában csak papíron vannak munkára kész állapotban, a saját erejükből nagyon nehezen tudnak ebből a helyzetből kilépni.

A legtöbb lakhatási támogatási kérelmet Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdu-Bihar, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyében nyújtották be. A munkavégzés helye jellemzően Pest, illetve Győr-Moson-Sopron megye.

Kossuth Rádió/ hirado.hu
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Felmérés: Emiatt félnek az állásinterjúktól a dolgozók leginkább

A tíz leginkább szorongást okozó helyzet közül nyolc munkahelyi környezethez kapcsolódik. Teljes cikk

Itt ellenőrizhetjük a leggyorsabban, hogy szabályosan foglalkoztat-e munkaadónk

A NAV telefonos alkalmazásában többek között az adószámla is lekérdezhető. Teljes cikk

Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is visszaélnek

A cég a szükséges jogi lépéseket és a rendőrségi feljelentést is megtette. Teljes cikk