Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

7 ezer új munkahelyet hozhatnak a szolgáltatóközpontok

A kormány elkötelezett azon cégek támogatása mellett, amelyek szolgáltatóközpontot (SSC) szeretnének Magyarországra hozni, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 25 olyan projektet kezel, amely SSC-k magyarországi megnyitásával vagy bővítésével kapcsolatos - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán Budapesten a Deloitte 15. Shared Services & BPO konferenciáján.

A rendezvényen, amely a szolgáltatóközpontok és az üzleti folyamatok kiszervezésének témakörét járja körül, Szijjártó Péter hangsúlyozta: ha mind a 25 projekt sikeres lesz, akkor 7000 új munkahely jöhet létre. Az MTI kérdésére az új projektekről elmondta: azoknak a cégeknek a fele, amelyekkel a HITA tárgyalásokat folytat, már működtet Magyarországon termelő kapacitást, más cégek már működő szolgáltatóközpontjukat bővítenék, a cégek másik fele pedig első ízben települne ide.


Már most 30 ezer embernek adnak munkát


Magyarországon csaknem 80 szolgáltatóközpont működik, amelyek 30 ezer embernek adnak munkát. Az első szolgáltatóközpont 1991-ben nyílt az országban.


Kerekes György, a HITA elnökhelyettese a konferencia alkalmából tartott sajtóbeszélgetésen kiemelte: egyre több új megkeresés érkezik a hivatalhoz olyan cégektől, amelyek Magyarországon szeretnének szolgáltatóközpontot bővíteni vagy nyitni. Kerekes György hangsúlyozta, hogy körülbelül az utóbbi másfél évben láthatóan megnőtt az SSC-k érdeklődése Magyarország iránt, a HITA befektetési projektjeinek immár 20 százaléka SSC-kel kapcsolatos, míg korábban alacsonyabb volt ez az arány. A HITA elnökhelyettese kifejtette: ez a növekedés annak köszönhető, hogy már nemcsak európai, hanem például egyesült államokbeli cégek is belépnek a magyar piacra.


2013. szeptember 25.

Follow hrportal_hu on Twitter