Megjelent: 1 éve

A többség nem tesz félre nyugdíjra

Fontosnak tartják az öngondoskodást a magyarok, mivel nem bíznak a majdani állami nyugdíjuk vásárlóerejében, de legtöbbjük nem képes félretenni nyugdíjas éveire – írja a Világgazdaság.

Forintbetét, életbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár


A kutatásból az is kiderült, hogy jelenleg Magyarországon a lakosság kevesebb mint felének van megtakarítása, amelynek a forintbetét mellett népszerű formája a forint alapú életbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár is.
A korcsoportokat vizsgálva elmondható, hogy minél idősebbek a válaszadók annál nagyobb arányban tettek már valamit öngondoskodásuk érdekében. A 15-29 évesek 69 százaléka, az 50 év felettiek 87 százaléka tett már lépéseket időskori anyagi biztonságuk megteremtése érdekében.

46 százalék tud havonta félretenni


Bár a válaszadók többsége egyet értett abban, hogy a jelenlegi helyzet nem kedvező megtakarítások képzésére, válaszaik alapján az emberek 46 százaléka tud havonta félretenni valamennyi pénzt, átlagosan a háztartás havi nettó jövedelmének 12 százalékát. A jövőt tekintve azonban az emberek harmada úgy gondolja, hogy kevesebbet tud majd megtakarítani a későbbiekben.


Az emberek jövőjükkel kapcsolatos aggodalmát és bizonytalanságát fejezi ki az is, hogy átlagosan havi 43 ezer forintra becsülték azt az összeget, amely elegendő lehet az öngondoskodáshoz - közölte az Allianz Hungária.


2011. június 23.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter