Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 hónapja

Nem lettek új állások a százmilliárdokból

Nem nőtt a megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci részvétele, nem volt jó a források felhasználása 2007-2011 között - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb jelentésében. Pedig 202 milliárd forint állami pénzt fordítottak rá.

Domokos László ÁSZ-elnök az ellenőrzési eredményeket ismertetve kiemelte: a számvevőszék első alkalommal ellenőrizte a megváltozott munkaképességűek támogatását, amely 2007 és 2011 között 202 milliárd forintos költségvetési támogatásból valósult meg. Az ÁSZ jelentése megállapítja, hogy a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak létszáma 2007-ről 2011-re 26 százalékkal csökkent - emelte ki.


Nem fizették vissza a jogosulatlan támogatásokat


Hozzáfűzte: alacsony volt a hatásfoka a jogosulatlanul igénybe vett támogatások visszafizetésének, tekintve, hogy 1,9 milliárd forint jogosulatlan támogatásból mindössze 30 millió forintot fizettek vissza az érintettek (MTI).


2012. december 18.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
December 31-ig működik a Monster.hu állásportál

Budapest, 2018. szeptember 3. - A Monster Magyarország Kft. tulajdonosa, a finnországi  székhelyű Alma Career Oy üzleti és stratégiai okokból a magyar... Teljes cikk

Milyen jogviszonyban vállalhatunk nyári diákmunkát? Általános tudnivalók és tanácsok (1.)

A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk