ESZA 
Megjelent: 4 éve

Újra szenior gyakornokokat keres az uniós pályázatkezelő

Széleskörű érdeklődésről, jelentkezők sokaságáról és kedvező tapasztalatokról számol be az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ez év áprilisában indított Szenior Pályamegújító Programjával kapcsolatban.

A felvételi eljárásban sikeresen szereplő felsőfokú végzettségű, legalább 15 éves munkatapasztalattal rendelkező, és pályaváltást vállaló tartós álláskeresők számára betanulást és fél éves határozott időtartamú munkaviszonyt kínáló programra eddig 150 jelentkezés érkezett, és továbbra is intenzív az érdeklődés.


Cáfolják a szeniorok az előítéleteket


Az ESZA közleménye szerint a jelentkezők kvalitása jellemzően igen magas, és az összetett elvárások ellenére a kétlépcsős - számítógépes felhasználói tesztet és szituációs gyakorlattal kiegészített interjút is alkalmazó - kiválasztási eljárás során nagy arányú a megfelelés. A szenior gyakornokokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatok alapján cáfolhatóak az idősebb munkavállalókra, illetve tartós álláskeresőkre vonatkozó olyan előítéletek, mint: rugalmatlanság, tanulási készség hiánya, magas bérigény, elavult tudás, vagy gyenge számítógépes felhasználói ismeretek.


Az ESZA szenior programjának jelentkezőit figyelembe véve, a közhiedelem szerint problémás kompetenciák szintje nem marad el más munkavállalói szegmensek hasonló jellemzőitől. Az idősebb munkavállalói generációval, illetve a tartós álláskeresőkkel kapcsolatos klisék, vagy akár negatív egyedi tapasztalatok, ésszerű humánmenedzsment esetén nem jelenthetik azt, hogy a jó munkaerőt kereső vállalati HR-nek ne kéne ezen szegmensek értékes jelentkezőit is elérnie - érvelt az ESZA Nonprofit Kft. HR vezetője.


100 jelentkezőt hívtak be tesztre


Az eddigi toborzás során, az előszűrést követően a társaság közel 100 jelentkezőt hívott be tesztre, majd az előírt küszöbértéket sikeresen teljesítő 54 fővel folytatott le interjút és ennek nyomán sor került a legjobbnak bizonyuló jelöltek munkaviszonyba történő felvételére.


Az ESZA úgy értékeli, hogy szenior programja révén kiemelkedő jelentkezőket vett fel a cégek körében eddig elhanyagolt álláskeresői szegmensből. Az ESZA vezetése további előnynek tekinti, hogy a program révén nem csak megfelelő új munkaerő felvételére került sor, hanem a szenior munkavállalók sokrétű végzettségén és korábbi munkatapasztalatain keresztül, a társaság humán tőkéje is jelentősen bővült.


2013. június 25.

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter