Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

MSZP: nagyobb megbecsülést a köztisztviselőknek és a dolgozó nőknek!

Az MSZP a jelenleginél nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülést ígér a köztisztviselőknek és a dolgozó nőknek.

images

Erről Horváth Csaba, a szocialista párt alelnöke beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, a köztisztviselők és kormánytisztviselők napján. Azt mondta: a közszférában dolgozók több munkáért reálértéken kevesebb bért kapnak, mint három évvel ezelőtt, miközben kiszolgáltatottá váltak, mert az Orbán-kormány a szakmai felkészültség helyett a párthűséget tette elsődleges követelménnyé.

Ezért a köztisztviselőktől "nem hallani panaszt, nem járnak tüntetni (...), tisztességgel végzik a dolgukat, de lesz egy hely, ahol ők is elmondhatják a véleményüket: a szavazófülke" - jelentette ki.

Lendvai Anna fővárosi MSZP-s képviselő arról beszélt: a közszférában sem érvényesül az egyenlő munkáért egyenlő bért elve, a nők ugyanis a bértábla ellenére 8 százalékkal kevesebbet keresnek az azonos munkát végző férfiaknál, és jóval kisebb az arányuk a vezető beosztásokban.

Horváth Csaba azt ígérte, felszámolják az indokolatlan bérkülönbségeket, és a fővárosi önkormányzatnál, a budapesti intézményeknél és az önkormányzati cégeknél növelni fogják a vezető beosztású nők arányát.

Hozzátette: ha az MSZP kormányra jut, az alkotmány részévé teszi az azonos bérezés követelményét, és a női esélyegyenlőség megteremtéséért felelős államtitkárt nevez ki.

"Kampányfogás a béremelés"

A szeptember 1-jével bekövetkező pedagógusbér-emelésről kérdésre Horváth Csaba azt mondta: megkésett intézkedésnek, szavazatvásárlási kísérletnek tartja. Véleménye szerint azzal, hogy nem az eredeti tervek szerint, egy ütemben hajtják végre a béremelést, a kormány azt üzeni a pedagógusoknak: jövőre csak akkor kapják meg a második részletet, ha a Fideszre szavaznak.

Ezzel szemben a szocialisták tisztességes életpályamodellt kínálnak a tanároknak - mondta, megjegyezve: olyan kormányra van szükség, amely nemcsak fél évvel a választások előtt, hanem az egész ciklusban megbecsüli a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók és a köztisztviselők munkáját.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk

Koronavírusos a Suzuki-gyár két dolgozója

A fertőzött dolgozóval kapcsolatba kerülő kollégák házi karanténba kerültek- közölte a cég. Teljes cikk

Kevés dolgozó választja az egészségügyi cafetériát

A szakértő szerint a magyar embereknek még mindig rossz az öngondoskodási hajlandósága. Teljes cikk