Megjelent: 5 éve

Multifunkcionális központtá alakul a GE szolgáltató központja: új állások

A GE elégedett a tavalyi évével Magyarországon is. Fóton megduplázták a gáz- és olaj üzletág gyártókapacitását, elindult egy komoly az Ipari Internetez kapcsolódó új technológia fejlesztés az egészségügyi üzletágban, míg a budapesti globális üzleti szolgáltatóközpontban már most többen dolgoznak, mint amennyivel eredetileg terveztünk.

Joerg Bauer a lapnak kifejtette: a GE Capital a pénzügyi ágazatról áttolja a fókuszt az ipari üzletágak felé. Ennek részeként több országban is eladták (Sakndinávia, Lettország), vagy tervezik eladni a banki tevékenységüket, mint például Lengyelországban és Svájcban.

Tehát itthon is eljutottak odáig, hogy el akarják adni a Budapest Bankot.
Szerinte sikerül megállapodni a kormánnyal.

Joerg Baue pozitívan nyilatkozott a jövőről és beruházási terveikről is. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a GE stratégiája jelentős mértékben egybeesik az ország növekedési stratégiájával. Erősíteni szeretnék az ország az exportot. Kiemelte: jól fizető, képzett munkaerőt igénylő munkahelyeket hoztak létre, ami ugyancsak deklarált kormányzati cél.

A GE tervez befektetést is, mivel vallja, hogy évente mintegy 100 millió dolláros (mai árfolyamon 27 milliárd forintos) befektetés kell a folyamatos fejlődéshez. - A budapesti szolgáltató központ jelenleg 800-850 fővel működik, de további dolgozók felvételével tervezünk - mondta a GE Magyarország elnöke.

Mint kifejtette, ennek oka, hogy egyre több funkciót látnak el, így többek közt a könyvelés mellett a kifizetéseket, a különböző támogató-tevékenységeket és az adminisztrációt is innen végezik, aminek köszönhetően valódi multifunkcionális center lesz a budapesti - mondta.

A kiszámíthatatlan környezet, hektikus jogalkotás okozta kockázattal kapcsolatban a vezető kiemelte: Ez főképp azon múlik, hogy melyik iparágban dolgozik az ember. De Joerg Bauer a GE számára fontos szektorokban nem vár meglepetést.

Kiemelte: a GE-ben nem merült fel soha, hogy elhagyja az országot.

Napi Gazdaság
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter