Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Multifunkcionális központtá alakul a GE szolgáltató központja: új állások

A GE elégedett a tavalyi évével Magyarországon is. Fóton megduplázták a gáz- és olaj üzletág gyártókapacitását, elindult egy komoly az Ipari Internetez kapcsolódó új technológia fejlesztés az egészségügyi üzletágban, míg a budapesti globális üzleti szolgáltatóközpontban már most többen dolgoznak, mint amennyivel eredetileg terveztünk.

Joerg Bauer a lapnak kifejtette: a GE Capital a pénzügyi ágazatról áttolja a fókuszt az ipari üzletágak felé. Ennek részeként több országban is eladták (Sakndinávia, Lettország), vagy tervezik eladni a banki tevékenységüket, mint például Lengyelországban és Svájcban.

Tehát itthon is eljutottak odáig, hogy el akarják adni a Budapest Bankot.
Szerinte sikerül megállapodni a kormánnyal.

Joerg Baue pozitívan nyilatkozott a jövőről és beruházási terveikről is. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a GE stratégiája jelentős mértékben egybeesik az ország növekedési stratégiájával. Erősíteni szeretnék az ország az exportot. Kiemelte: jól fizető, képzett munkaerőt igénylő munkahelyeket hoztak létre, ami ugyancsak deklarált kormányzati cél.

A GE tervez befektetést is, mivel vallja, hogy évente mintegy 100 millió dolláros (mai árfolyamon 27 milliárd forintos) befektetés kell a folyamatos fejlődéshez. - A budapesti szolgáltató központ jelenleg 800-850 fővel működik, de további dolgozók felvételével tervezünk - mondta a GE Magyarország elnöke.

Mint kifejtette, ennek oka, hogy egyre több funkciót látnak el, így többek közt a könyvelés mellett a kifizetéseket, a különböző támogató-tevékenységeket és az adminisztrációt is innen végezik, aminek köszönhetően valódi multifunkcionális center lesz a budapesti - mondta.

A kiszámíthatatlan környezet, hektikus jogalkotás okozta kockázattal kapcsolatban a vezető kiemelte: Ez főképp azon múlik, hogy melyik iparágban dolgozik az ember. De Joerg Bauer a GE számára fontos szektorokban nem vár meglepetést.

Kiemelte: a GE-ben nem merült fel soha, hogy elhagyja az országot.

Napi Gazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk