Megjelent: 11 éve

Munkaadói csúcs a válságkezelésről

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) küldöttsége a legjelentősebb nemzetközi munkaadói szervezet, a Businesseurope tagjainak képviselőivel tárgyalt Prágában június 11-én és 12-én. Az ülésen a válság hatásait értékelték, és Jürgen Thumann-t választották a Businesseurope élére.

A találkozón a magyar munkaadói oldalt Dr. Futó Péter elnök, Dr. Vadász Péter társelnök, Wimmer István főtitkár és Lótos Adrienn, az MGYOSZ brüsszeli irodájának vezetője képviselte.

A Businesseurope ülésén a válság egyes tagországokra kifejtett hatását értékelték. Az európai tagországok munkaadói szervezeteinek vezetői egyhangúlag azt hangsúlyozták, hogy nem szigorúbb regulációra, hanem átlátható, hosszútávon hatékony, és vállalkozásösztönző szabályzásra van szükség.

A gazdaságélénkítő és stabilizációs intézkedéseket követően a Businesseurope tagjai szerint az államnak újra ki kell vonulnia a gazdaságból, nem szabad, hogy a válság alatti átmeneti közfoglalkoztatás perspektívája a magánszektor foglalkoztatási mutatóit rontsa, hiszen mindez egyensúlyhiányt eredményez és hosszú távon fenntarthatatlan.

A válság sikeres kezelése és a hosszú távú gazdasági fejlődés feltételeinek megteremtése érdekében elengedhetetlen, hogy az európai munkaadói érdekképviseletek ne csak országos szinten, hanem álláspontjukat egyeztetve, a határokon túl is együttműködve dolgozzák ki javaslataikat - hangsúlyozta a Businesseurope ülésének kapcsán Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke.

Új elnök a Businesseurope élén

Az ülésen a német Jürgen Thumann-t választották a Businesseurope elnökévé a június végén második kétéves mandátumát záró francia Ernest-Antoine Seillière utódaként.

Az új elnök Jürgen Thumann - korábban a Német Gyáriparos Szövetség, a BDI elnöke - elsődleges feladata az új összetételű parlament és EU Bizottsággal való tartós munkakapcsolat kiépítése, valamint a Businesseurope - a válságkezelést és a fellendülést segítő - javaslatainak elfogadtatása.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter