Megjelent: 13 éve

Munkaerőhiánnyal küzd a textilipar Erdélyben

A polgármesterekhez fordult támogatásért a munkaerő-utánpótlásban a háromszéki Leineweber Brax német érdekeltségű textilipari vállalkozás.

A munkaerő-elvándorlás az egész textilágazatot érinti a térségben. Háromszéken a statisztikák szerint több mint ötezer állástalan van, és emellett a német gyárnak évente 20 százalékos munkaerő-migrációval kell szembesülnie. A távozók többsége külföldön próbál szerencsét.

Keresztes Zoltán vezérigazgató elmondása szerint 20-25 vidéki munkavállaló esetén a cég biztosítja a szállítást. Mint hozzátette, léteznek potenciális munkavállalók, de tájékozatlanok a kínálatról.

Új magyar szó/hirek.ro
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter