Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Munkahelyi egészségfejlesztés szak a BDF-en

Munkahelyi egészségfejlesztés, valamint Életmód tanácsadó és terapeuta szakirányú továbbképzési szakokat indít 2008. februártól négy féléves, költségtérítéses, keresztféléves képzésben a Berzsenyi Dániel Főiskola Alkalmazott Egészségtudományi Tanszéke.

images

A felnőtt korú lakosság idejének jelentős részét a munkahelyén tölti, így nem közömbös az, hogy milyen a munkavállalók egészségi állapota. Az Európai Unió is kiemelten kezeli tagállamaiban a munkahelyi egészségfejlesztést, ezért 2004. október 8-án keretegyezményben szabta meg, hogy a vállalatok és a szervezeti egységek küldetésnyilatkozatának része kell, hogy legyen a dolgozók testi és lelki egészségéért vállalt felelősség. Ebben a küldetésben kulcsszerepe van/lesz a munkahelyi egészségfejlesztő szakembereknek.

A munkahelyi egészségfejlesztés szakirányú továbbképzési szak célja olyan szakemberek képzése, akik tudatosítják a munkavállalókban és a munkáltatókban a munkahelyi egészségfejlesztés jelentőségét, képesek egyedi munkahelyi komplex egészségfejlesztési program kidolgozására.

A diplomásoknak szánt képzés mesterszakjának előkészítése folyamatban van, az egyetemi szakon a tervek szerint jövő szeptemberben elkezdődhet az oktatás. Ezen kívül az intézmény hallgatói előtt is nyitva áll a lehetőség: az egészségtantanár szakosok diplomájukba munkahelyi egészségfejlesztés szakirány elvégzését tanúsító betétlapot szerezhetnek.

Az életmód tanácsadó és terapeuta olyan szakember, aki jártás több természetgyógyászati ágazatban, rendelkezik pszichológiai, mentálhigiénés ismeretekkel és ezt a gyakorlatban is alkalmazni tudja az egészségfejlesztés, illetve -megőrzés szempontjainak figyelembevételével. A nemzetközi trendek egyértelműen arra utalnak, hogy a hagyományos egészségügyi ellátás mellett az alternatív egészségmegőrző technikák és kiegészítő gyógymódok egyre nagyobb szerephez jutnak.

edupress.hu

Follow hrportal_hu on Twitter