Megjelent: 7 éve

Munkakör-elemzés nélkül is kaphatnak pótlékot a közszolgák

Eddig a munkaköri pótlék feltétele volt, hogy a tisztviselő olyan munkakörben dolgozzon, amelyet munkakör-elemzést követően értékeltek a közigazgatási miniszter által meghatározott módszertan alapján. A módosítás értelmében idén munkakör-elemzés és értékelés nélkül is megállapítható munkaköri pótlék.

A járulék mértéke a személyi juttatásoknak maximum 10 százaléka lehet, ami legfeljebb a kormánytisztviselő alapilletményének 30 százaléka.

A rendelet célja az volt, hogy a közszolgák bérében ne csak végzettségük és ledolgozott éveik száma, hanem munkakörükkel járó felelősségük is tükröződjön. Ez a Hír24 cikke szerint a versenyszférában bevett módszer.

Az Igazságügyi Minisztériumban, a minisztérium által irányított államigazgatási szerveknél (például a kormányhivataloknál), illetve a Belügyminisztériumban és a Honvédelmi Minisztériumban, valamint e két minisztérium által irányított szerveknél a vezetői munkakörök elemzését és értékelését május 31-ig, a többi munkakörét október 31-ig kell elvégezni.

hir24.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter