Megjelent: 16 éve

Munkaügyi siker Oslóban

A jelentős szakmai sikerről számot adó sajtótájékoztatón Csizmár Gábor, a foglalkoztatási és munkaügyi tárca vezetője kiemelte: a közelmúltban hozott kormányzati intézkedések lehetővé teszik, hogy a tárca az eddigieknél eredményesebben segítse a pályakezdőket. A nívódíjjal elismert új szolgáltatás európai szintű megoldás a fiatalok pályaválasztása, a pályakorrekció és a tanulás befejezését követő elhelyezkedés segítésében.

Nagy előnye a békési szakemberek által kidolgozott modellnek, hogy a tanulási lehetőségek bemutatása mellett személyre szóló tanácsokat kapnak a fiatalok, megismerhetik egyes szakmák munkaerő-piaci pozícióját, az elhelyezkedési és kereseti lehetőségeket és mindemellett tájékozódhatnak az aktuális álláslehetőségekről is. A szaktárca vezetője megköszönte a projektben együttműködő 22 tagú konzorcium minden részvevőjének, hogy korszerű és használható modellt hoztak létre, amelyet várhatóan kiterjesztenek az egész országra.

Varga Zoltán, a Békés Megyei Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a megye jól képzett munkaerővel kíván kimozdulni hátrányos helyzetéből. A megyei önkormányzat, amely maga is tagja volt a konzorciumnak, a jövőben aktív tevékenységet folytat a humánerőforrás fejlesztése területén.

Dr. Nagy Ágnes, a megyei munkaügyi központ vezetője a sajtó képviselői előtt felidézte a pályázat elkészítésének folyamatát, a nemzetközi zsűri értékelését és a január végén 28 ország részvételével, Oslóban tartott konferencia eseményeit, a szoros versenyt és a díjátadás ünnepi pillanatait. Hangsúlyozta: a pályaválasztási tanácsadó rendszer széles körű partnerséggel valósult meg, a nemzetközi fórumon átadott nívódíj a hazai munkaügy sikere.

Tordai Péter, a Leonardo Nemzeti Iroda programvezetője elmondta: évente mintegy 100 projektet bonyolítanak le, tavaly először szervezték meg európai szinten a díjátadást, ahova 20 magyar pályamunka kapott jelölést a nemzetközi zsűritől. Ennek értékét növelte, hogy mind a négy meghirdetett kategóriában sikerült a legjobbak közé kerülni és közülük a békés megyeiek részesültek Európai Mobilitási Nívódíjban.


A pályaválasztási portálról

A www.epalya.hu internetes portál egységes, komplex, átlátható rendszerbe integrálja a pályaválasztást segítő összes információt. A portálon a képzési lehetőségekről, a képzést folytató intézményekről, a munkaerőpiacról - a keresleti és kínálati oldalról - lehet információhoz jutni. A látogató megtudhatja, mennyire keresett egy-egy szakma, szakmánként mekkora a munkanélküliek száma, mennyi bejelentett álláshely van, illetve mekkora az átlagkereset. Az oldalt felkeresők on-line társalgást folytathatnak a tanácsadókkal, kitölthetik a pályaorientációs érdeklődésvizsgáló kérdőívet és pályatervet is készíthetnek.

Az adatbázis minden olyan információt tartalmaz, amely országos érvényű és feltétlenül szükséges a pályaválasztás előtt álló fiatal számára, másrészt megtalálható a régió naprakész állásajánlatainak gyűjteménye is. A portálon található Fórum rovat hozzászólásokra és vitákra alkalmas.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter