Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Nem fizeti ki a segélyeket Nyírkáta

A napilap hétfői száma arról számolt be, hogy a rendszerváltás óta először történik meg, hogy egy önkormányzat nem fizeti ki a segélyeket. Amikor Nyírkátán fizetnek, akkor is előfordul, hogy az önkormányzat felé - is - eladósodott családok jövedelméből visszatartja az elmaradt kommunális díjakat - olvasható a cikkben.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy a törvények szerint tartozást nem lehet behajtani bizonyos jövedelemtípusokból. Ilyen a táppénz, a gyes, a családi pótlék vagy a munkanélküli segély. De nem lehetne a szintén a létfenntartást célzó rendelkezésre állási támogatásból sem, vagyis az önkormányzat akkor is törvényt sért, amikor nem fizeti a támogatást, és akkor is, amikor levonja a családok kommunális tartozásait - írta a napilap.

Nyírkáta polgármestere a lapnak azt mondta, nincs pénzük fizetni. Az önkormányzati tárca pedig erre úgy reagált: akkor nincs mit tenni, hiszen a polgármester nem alkotott rendeletet arra, hogy nem fizeti ki a segélyeket. Ha nincs rendelet, nincs számon kérhető szöveg sem.

Kovárik Erzsébet, a szociális tárca államtitkára felismerve, hogy a törvénysértő polgármester ellen nincs eszköze, karácsony előtt a nagy karitatív szervezetekhez fordult. A baptisták juttattak élelmiszereket a faluba, ahol az emberek - minden jövedelem híján - éheznek.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter