Megjelent: 12 éve

Nem kötnek szerződést az egri kórház dolgozói

Az egri Markoth Ferenc kórház 860 dolgozója már biztosan nem írja alá a szerződést a Hospinvest Zrt.-vel, a kórház új üzemeltetőjével, amely azt jelenti, hogy alig 200-an maradnának a kórház alkalmazásában. Ilyen feltételekkel pedig az üzemeltető cég nem kaphatja meg a működési engedélyt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól - értesült az InfoRádió.

Összesen mintegy 1300 dolgozója van az intézményben. Az InfoRádió úgy értesült: közülük 860-an biztosan nem írják alá a hétfőn kézhez kapott szerződést a Hospinvest Zrt-vel. Ők már korábban közös ügyvédhez fordultak.

A megyei testület februárban döntött arról, hogy a következő 20 évben a Hospinvest Zrt. működtetheti a Heves megyei kórházat. A döntés ellen a kórház dolgozói és több civil szervezet is tiltakozott, és mindkét testületi ülésen botrányos jelenetek játszódtak le - adja hírül az InfoRádió

A főorvosok pénteken, a többi dolgozó hétfőn kapta kézhez új szerződését. Az ajánlaton nem a Hospinvest Zrt. neve szerepelt. A dolgozók attól tartanak, hogy a kft. mögött nincs megfelelő háttér.

Emellett dolgozók szerint a szerződés rossz feltételeket tartamaz. Az InfoRádió úgy tudja: a kórház munkatársai eddig - beosztástól függően - a garantált fizetésen felül havi 4 és 100 ezer forint közti illetményt kaptak. Erről a szerződésekben nem esik szó, mindenki számára a korábbi alapbérét kínálták fel.

A dolgozók sérelmezik, hogy a szerződésben nincsenek benne a közalkalmazotti törvény fontos elemei, holott a cég korábban ígéretet tette arra, hogy ezeket két évig biztosan megtartja. A kiküldött javaslatokban nem szerepel a munkarend, a szabadságolás rendje, nem esik szó a 13. havi juttatásról és az utazási hozzájárulásokról sem. A dolgozóknak 15 napon belül kell hivatalosan dönteniük arról, hogy aláírják-e a szerződéseket.

A kórház csak akkor kap működési engedélyt az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól, ha teljesíti a minimális feltételeket, amely 200 dolgozóval nem valósítható meg.

Ekkor a Hospinvestnek a megyével kötött szerződése szerint kétszer 120 nap áll a rendelkezésére, hogy pótolja az engedélyhez szükséges létszámot, és megteremtse a szükséges feltételeket. A kórház 19 főorvosa közül 16 nem írja alá a szerződést, képviselőik hétfőn találkoznak az egészségügyi miniszterrel.

A dolgozók képviselői csütörtök reggel mennek a közigazgatási hivatal vezetőjéhez, hogy a beadvánnyal sorsáról felvilágosítást kapjanak.

InfoRádió
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A foglalkoztatás és a felnőttképzés fejlesztéséről tárgyalt a versenyképességi tanács

Varga Mihály szerint az elmúlt tíz év egyik legfontosabb eredménye, hogy 840 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon. Teljes cikk

Ennyit keresnek a magyar zenészek a jogdíjakból

Körülbelül 100 előadóművész kap több mint egymillió forintos jogdíjat. Teljes cikk

Sok magyar cégnél nem térnek vissza az irodába a dolgozók

Van olyan cég, ahol március óta nem tértek vissza az irodába a dolgozók. Teljes cikk