Nem segítene rajtunk az egykulcsos adó? - HR Portál"/>
Megjelent: 13 éve

Nem segítene rajtunk az egykulcsos adó?

Valószínűleg nem javítaná az Európai Unió versenyképességét, ha a tagországok többsége bevezetné az egykulcsos adórendszert - mondta Kovács László, az EU adó- és vámügyi biztosa.

"Nem hiszek az egykulcsos adórendszerben. Érdekes módon a régi tagállamok közül egy sem használ ilyet, és nem is tervezi az áttérést. Eddig kevesebb mint fél tucat új tagállam vezette be ezt" - mondta Kovács László egy magyar újságírók számára rendezett sajtóbeszélgetésen.

Habár a befektetők számára kedvezőbbnek tűnhet ez az adó, az Európai Unió versenyképességét nem javítaná, ha a tagországok többsége bevezetné - tette hozzá.

Az MTI azon kérdésére, hogy Magyarország számára kedvező lenne-e az egykulcsos adórendszerre való áttérés, Kovács László személyes véleményeként elmondta: Magyarországon adóegyszerűsítést lehetne végrehajtani az adók összevonásával, egyúttal stabillá, kiszámíthatóvá kellene tenni az adórendszert. Ezzel egy időben csökkenteni kellene az élőmunkára rakódó terheket. A pénzt a fogyasztás, a vagyon és a környezetszennyezés fokozottabb adóztatásával lehetne behozni - fűzte hozzá.

Magyarországon március 6-án indult társadalmi vita Gyurcsány Ferenc adó- és járulékcsökkentési javaslatairól. Egy március közepén tartott egyeztetés után a kormányfő elmondta: az adórendszer érdemi és jelentős egyszerűsítésével valamennyi adótanácsadó, illetve adószakértő egyetért, akiknek többsége a négy százalékos különadó megszüntetését és a munkáltatókat terhelő társadalombiztosítási járulékok csökkentését javasolja.

Az egykulcsos adórendszernek a kormányfő szerint rendkívül sok előnye van, ugyanakkor Magyarországon, ahol a minimálbér adómentes, az egykulcsos adó bevezetésével az átlag alatt kereső sokaság havonta 5-6 ezer forintot veszítene.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így teremtene válságálló munkahelyeket az LMP

Az LMP egy zöld fejlesztési alap révén hozna létre válságálló munkahelyeket. Az autóipar és a szállodaépítés helyett a vízgazdálkodás, az... Teljes cikk

Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk