Megjelent: 6 éve

Nem tesz jót a munkahelyi stressz a lelkünknek

Világszerte többet kellene foglalkozni a depresszióval, már csak az azzal összefüggő társadalmi-anyagi teher nagysága okán - derül ki a Világgazdaság a lelki egészség világnapja alkalmából készített összeállításából. Depresszió vagy az annak talaján kialakuló testi betegségek miatt esnek ki a legtöbben a munkából.

images

A pszichés betegségek napjainkban is komoly gazdasági kiadást jelentenek valamennyi országnak: Magyarországon csak a pszichiátriai gyógyszerek támogatása évi mintegy 30 milliárd forintba kerül. A nem kezelt depresszió viszont nemzetgazdasági szinten hússzor többe kerül egy londoni tanulmány szerint - írja a Világgazdaság.

A WHO számításai szerint világszerte több mint 350 millió ember szenved aktuálisan depressziótól. Magyarországon évente mintegy 700 ezer esettel kell számolni, de orvos csak mintegy 40-45 százalékukat kezeli.

A Semmelweis Egyetem által elkészített, első országos munkahelyi stresszfelmérés alátámasztotta, hogy a nagyfokú munkahelyi stressz számos lelki és testi megbetegedés előidézője.

A lelki egészségről 1992 óta emlékeznek meg világszerte abból a célból , hogy harcoljanak a pszichiátriai problémákhoz és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek ellen.

Világgazdaság
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter