Megjelent: 5 éve

Nem tesz jót a munkahelyi stressz a lelkünknek

Világszerte többet kellene foglalkozni a depresszióval, már csak az azzal összefüggő társadalmi-anyagi teher nagysága okán - derül ki a Világgazdaság a lelki egészség világnapja alkalmából készített összeállításából. Depresszió vagy az annak talaján kialakuló testi betegségek miatt esnek ki a legtöbben a munkából.

images

A pszichés betegségek napjainkban is komoly gazdasági kiadást jelentenek valamennyi országnak: Magyarországon csak a pszichiátriai gyógyszerek támogatása évi mintegy 30 milliárd forintba kerül. A nem kezelt depresszió viszont nemzetgazdasági szinten hússzor többe kerül egy londoni tanulmány szerint - írja a Világgazdaság.

A WHO számításai szerint világszerte több mint 350 millió ember szenved aktuálisan depressziótól. Magyarországon évente mintegy 700 ezer esettel kell számolni, de orvos csak mintegy 40-45 százalékukat kezeli.

A Semmelweis Egyetem által elkészített, első országos munkahelyi stresszfelmérés alátámasztotta, hogy a nagyfokú munkahelyi stressz számos lelki és testi megbetegedés előidézője.

A lelki egészségről 1992 óta emlékeznek meg világszerte abból a célból , hogy harcoljanak a pszichiátriai problémákhoz és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek ellen.

Világgazdaság
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter