Megjelent: 8 éve

Németország az elsődleges célpont

A migráció növekvő tendenciát mutat 2006-óta. Mára a 16 évesnél idősebb népesség 2,4 százaléka tartózkodik külföldön. A Tárki Háztartás Monitor kiadványából az is kiderül, hogy a legtöbben Németországba mennek, írja a Napi.hu.

Azokat vizsgálták, akik a megelőző 12 hónapban külföldön tanultak vagy dolgoztak. Ezen a csoporton belül 2,4 százalékra becsülhető a külföldön élők aránya.

A legjellemzőbb jegyei a külföldre távozóknak, hogy a munkaerőpiacon aktívak körében a kivándorlók háromnegyede férfi és csak 25 százaléka nő. Főleg magasabb végzettségűek és vagy vállalkozóként, vagy szakmunkásként dolgoznak, továbbá átlagon felüli arányban indulnak olyan háztartásból, amelyik nem tulajdonosa, csak bérlője lakásának, és amelyben nem magas a jövedelem, de van autó.Az elsődleges célpontok Németország és az Egyesült Királyság. Ahová a dolgozni és tanulni szándékozók is mennek. Az előbbi irányba az arányok 32 és 43 százalék, az Egyesült Királyságba 31 százalék megy dolgozni, 26 tanulni.

Napi.hu
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek