Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Németország ránk vár - felbontják a 2011-es korlátozást?

A volt NDK területén rendkívül kevés a megfelelő számú és igényes munkát végző szakmunkás, de szintén hiány van az újonnan csatlakozott országok fiatal vállalkozóira is. Az egyik német gazdaságkutató intézet legfrissebb kutatási eredményei is alátámasztják a német munkáltatók által követelt munkaerő piaci felszabadítás szükségességét. "A németországi munkaadók tárt karokkal fogadnák az újonnan csatlakozott uniós tagállamok szakmunkásait" -írja a Magyar Rádió-, amit a német szakszervezetek és érdekképviseletek szinte már mozgalomszerűen követelnek.

A kelet-németországi területekről az utóbbi években több millió ember vándorolt el nyugati területekre a jobb életszínvonal reményében, ami azonban hihetetlen mértékű munkaerő-hiányhoz vezetett Németország keleti tartományaiban. A legfőbb gondot az jelenti, hogy az ott marad emberek legtöbbje idősebb és alacsonyabb képzettségű, akik túlnyomó részt nem hajlandóak dolgozni, azaz főképp munkanélküliek.

A német gazdasági és iparkamara, továbbá a közép-, és kisvállalkozók érdekképviselete a napokban hivatalosan is felszólította a kormányt, hogy a lengyel, magyar, cseh és szlovák munkavállalók és vállalkozók előtt nyissa meg a piacot. Az ügy érdekessége az, hogy az emlegetett 2011-ig történő piaclezárást éppen az említett szervezetek követelték ki.A VG jelentése nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter