Megjelent: 16 éve

Németországban döcög, külföldön jól megy a Praktiker szekere

Németországon kívül jól megy a Praktiker szekere, mivel mindenhol jó eredményeket produkált a barkácsáruház. Az alkalmazottak száma Németországban 4,3 százalékkal csökkent, külföldön viszont 21,6 százalékkal nőtt, áll a Napi Gazdaságban.

A cég féléves beszámolójábanban kitértek a kelet-európai fejlődésre is és panaszolták a németországi fogyasztói kereslet krónikus hiányát.

Az első félévben a forgalom 0,4 százalékkal 1,997 milliárd euróra csökkent 2,005 milliárdhoz képest. Németországban 6 százalékkal 1,419 milliárd euróra apadt, ezzel szemben külföldön 16,7 százalékkal 578,3 millió euróra nőtt a forgalom. Ezzel a külföld részaránya 29 százalékra nőtt a bevételben a tavalyi első félévi 24,7 százalékhoz és a tavalyi egész évi 27 százalékhoz képest.

Az eladótér Németországban 1,2 százalékkal csökkent, külföldön 22,3 százalékkal nőtt, az alkalmazottak száma Németországban 4,3 százalékkal csökkent, külföldön 21,6 százalékkal nőtt.

Tavaly a Praktiker a harmincéves történetének legnagyobb forgalmát és legjobb üzemi eredményét érte el. A rekord forgalom a Németországon kívüli üzleteknek, köztük a magyarországi leányvállalatnak volt köszönhető.

A Németországon kívüli Praktiker barkácsáruházak bevétele első ízben lépte át a milliárd eurós küszöböt: 2006-hoz képest 23 százalékkal, 1,083 milliárd euróra növekedett.

Napi Gazdaság
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek