Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Nincs szükség munkáltatói beavatkozásra a gyermekotthonban

Az intézményi belső vizsgálat szerint nem derítettek fényt olyan eseményre, amely miatt munkáltatói beavatkozásra lenne szükség az Alföldi utcai gyermekotthonban. Az intézményben a gyanú szerint a nevelők nemi erkölcs elleni és más bűncselekményeket követtek el az intézetben lakó kiskorúak ellen. Az ügyben az ügyészség és a rendőrség is nyomoz, írja a Magyar Nemzet.

Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Korábbi rendőrségi eljárások nem igazolták, hogy visszaélés történt volna az otthonban. Polt Péter legfőbb ügyész Szabó Tímeának, a PM társelnökének kérdésére adott írásos válasza szerint az ügyészség is vizsgálódik. Az ügyészség a korábbi rendőrségi eljárások megalapozottságát is felülvizsgálja, és indokolt esetben intézkedni fog.

A lap az otthon egyik dolgozójától megtudta, hogy az intézményi belső vizsgálat már lezárult, annak eredményeit elküldték az illetékes kormányhivatalnak, a rendőrségnek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának is. Eszerint nem derítettek fényt olyan eseményre, mely miatt szükség volna a munkáltató beavatkozására.

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter