Megjelent: 2 hónapja

Nincs több segítség a katásoknak

Nem nagyon számíthatnak semmire azok a katás vállalkozások, amelyek járulékfizetési kötelezettségét eddig nem engedte el a kormány - derült ki Parragh László, az MKIK elnökének Magyar Hangnak tett nyilatkozatából.

images

A katás vállalkozó nem nagyon számíthat semmire. A bejelentett foglalkoztatottak viszont jogosultak munkanélküli segélyre, illetve átképzésre - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Hangnak.

Korábban a kormány a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, a szórakoztatóiparban, a sport és a kulturális szolgáltatások területén, valamint a személyszállításban, vagyis a taxisok körében június 30-ig a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedte.

Sokan bíztak abban, hogy az intézkedést kiterjesztik az összes - mintegy 391 ezer - katás adózóra. A jelek szerint ez nem történik meg.

Parragh László szerint a válság után a gazdaság különböző ágazatai legalább két lépcsőben fognak visszatérni a normális működéshez. Először az életben maradáshoz nélkülözhetetlen területek pörögnek fel - például az élelmiszerkereskedelem, energiaellátás -, ezt követően pedig azok az iparágak, amelyek működéséhez helyváltoztatásra van szükség. Ilyen például közlekedés vagy a turizmus.

Az MKIK elnöke korábban az ATV kérdésére, hogy mi lesz azokkal, akik kényszerszabadságon vannak, mert semmilyen munkájuk nem maradt, azt mondta: " Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni.”
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter