Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Nívódíjat kapott hat szakképző intézmény

Nívódíjat kapott hat szakképző intézmény, mert a helyi munkaerőpiaci igények figyelembevételével szervezte képzéseit, a címmel együtt csaknem 91 millió forintos többletforrást is elnyertek a Munkaerőpiaci Alapból - tájékoztatott a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

images

A tavasszal kiírt pályázat alapján június 15-ig adhatták be pályamunkáikat a szakképző intézmények. A díjazásra az elismerés első évében 164 millió forintot javasolt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács, azaz a Munkaerőpiaci Alap képzési alaprész decentralizált pénzügyi keretének három százalékát. A díjazási keretet a későbbiekben a pályázat sikeressége alapján kívánják a decentralizált keret öt százalékáig emelni.

Az indulási év miatt még nem ismert eléggé ez a lehetőség, ezért nem volt elegendő pályázó. Az eredeti tervek szerint régiónként legfeljebb öt nívódíjat akartak kiadni, de nem volt ennyi pályázó régiónként. Ezért országosan összesen 6 díjat adtak ki, és a keretet sem használták fel. A díjazottakat annak alapján választották ki, hogy a végzős tanulók milyen tanulmányi és elhelyezkedési eredményeket értek el.

A nívódíjhoz szükséges, hogy a beiskolázottak legalább 90 százaléka sikeres vizsgát tegyen, illetve a tanulmányok befejezését követő egy év után a tovább nem tanulók legalább 50 százaléka dolgozzon. Követelmény, hogy a továbbtanulók az elkezdett szakirányt folytassák, illetve akik dolgoznak, azokat a megszerzett szakképesítés szerinti munkakörben foglalkoztassák.

A nyertesek az évszám megjelölésével használhatják a nívódíjas szakképzés címet. A díjjal együtt elnyerhető összegnek el kell érnie tanulónként legalább az iskolai szakképzés, a szakmai gyakorlati képzés fajlagos összegének, a 112 ezer forintnak a 10 százalékát. Az összeg kiszámításakor a teljes tanulói létszám vehető figyelembe, felsőfokú szakképzésnél az adott képzés létszáma.

A támogatás felhasználható a pedagógusok, dolgozók jutalmazására, továbbképzésére, rendezvények, tanulmányutak szervezésére, különféle szakmai fejlesztésekre, könyvtárfejlesztésre. Beruházásra csak jóváhagyott terv alapján használható fel ez a támogatás.

Az idei nyertesek: a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, az ÁFEOSZ Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium Kecskemétről, a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Középiskola és Kollégium, a szolnoki Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola, az egri Eszterházy Károly Főiskola, valamint a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Győrből.

A sikeres pályázók 8 millió és 27 millió forint közötti összegeket nyertek el.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ennyit fizetnek egy utcaseprőnek az V. kerületben

Hirdetésben keres járdatakarítókat a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. Teljes cikk

Egy felmérés szerint Európában a magyarok a legkevésbé eladósodottak a jövedelmükhöz képest

Hitelszabadság szempontjából hazánk az első helyen áll Európában az Intrum felmérése alapján. Teljes cikk

Karácsony Gergely is megszólalt a lehetséges BKV-sztrájk kapcsán

A főpolgármester szerint a 15 százalékos béremelést nem fogják tudni megadni a BKV-dolgozóknak, de szerinte nem lesz sztrájk. Teljes cikk