Megjelent: 5 éve

Nőtt a "kereslet" a vagyonőrök iránt

Visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és a magánszemélyek részére egyaránt a Személy-, Vagyonvédelmi és Magán­nyomozói Szakmai Kamara - írja a Népszabadság.

a szakmai kamara kezdeményezte a 2005 óta hatályos vagyonvédelmi törvény módosítását, s külön szabályozást a magánnyomozásra.
A jogszabályi változtatásokat elsősorban a migráció és a terrorfenyegetettség indokolja - mondták.

A kamara azt szeretné, ha hosszabb távon nem működhetne olyan vagyonvédelmi cég, amelynek nincs elfogadott szakmai auditja.

Német Ferenc elnök tájékoztatása szerint a délvidéken a migráció hatására nőtt a "kereslet" a vagyonőrök iránt. Főleg az áruházak növelték a vagyonőreik számát emiatt. Máshol ugyanakkor ugyanezek a cégek vagyonőreik leépítésével spórolnak.

Egyre nehezebb azonban jól képzett vagyonőrt találni. Öt év alatt mintegy ötvenezren tűntek el a szakmából. Egy részük kiöregedett, a többség azonban feketén vagy bújtatott státuszban dolgozik.

Népszabadság
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter