Megjelent: 4 éve

Nőtt a "kereslet" a vagyonőrök iránt

Visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és a magánszemélyek részére egyaránt a Személy-, Vagyonvédelmi és Magán­nyomozói Szakmai Kamara - írja a Népszabadság.

a szakmai kamara kezdeményezte a 2005 óta hatályos vagyonvédelmi törvény módosítását, s külön szabályozást a magánnyomozásra.
A jogszabályi változtatásokat elsősorban a migráció és a terrorfenyegetettség indokolja - mondták.

A kamara azt szeretné, ha hosszabb távon nem működhetne olyan vagyonvédelmi cég, amelynek nincs elfogadott szakmai auditja.

Német Ferenc elnök tájékoztatása szerint a délvidéken a migráció hatására nőtt a "kereslet" a vagyonőrök iránt. Főleg az áruházak növelték a vagyonőreik számát emiatt. Máshol ugyanakkor ugyanezek a cégek vagyonőreik leépítésével spórolnak.

Egyre nehezebb azonban jól képzett vagyonőrt találni. Öt év alatt mintegy ötvenezren tűntek el a szakmából. Egy részük kiöregedett, a többség azonban feketén vagy bújtatott státuszban dolgozik.

Népszabadság
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter