Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

OÉT: nincs megegyezés a szabadságokról

Nem sikerült kompromisszumot kötni az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki ülésén a munkavállalói és munkaadói érdekképviseleteknek a szabadság kiadásáról, a kormányzati oldal ennek ellenére vállalta, hogy a szociális partnerek néhány javaslatát képviseli az országgyűlési vitában.

Így a szabadságokra vonatkozó törvényjavaslat jelenleg tartó parlamenti vitájában a kormányzat támogat majd egy olyan kapcsolódó módosító indítványt, amely szerint átmeneti, idei szabályként a múlt évben ki nem adott szabadságokat szeptember végéig lehetne kiadni. A beterjesztett törvényjavaslatban június vége szerepel erre a határidőre, ezt terjesztenék ki munkaadói kérésre.

Ezt a munkaadói kérést még a szakszervezetek is elfogadták volna, de azt már nem, hogy az idei átmeneti szabályokon kívül általánosan is emeljék a következő év március végéig szóló átviteli határidőt.

Az Országgyűlésnek beterjesztett kormányzati törvényjavaslatban az szerepel, hogy a szabadság negyede bizonyos esetekben a következő év március végéig vihető át. A munkaadói oldal ezt a határidőt szerette volna módosítani legalább május végéig. Mivel a szakszervezetek ezt elutasították, a munkaadói oldal se volt hajlandó támogatni azt a szakszervezeti kérést, hogy a munkavállalóknak legyen lehetőségük az éves szabadságuk negyed részéből a 15 napos előzetes bejelentés nélkül azonnal igénybe venni 3 napot szükség esetén.

A kormányzati oldal felhívta a szakszervezetek figyelmét arra, hogy a Munka törvénykönyve jelenleg is lehetőséget ad rendkívüli esetben a fizetés nélküli szabadságra. A szakszervezetek viszont fontosnak tartották a 3 napnyi előzetes bejelentés nélküli szabadság igénybevételét is. A kormányzati oldal végül vállalta, hogy a munkaadói oldal elutasítása ellenére ezt képviseli az országgyűlési vitában.

Ugyancsak kész volt a kormányzati oldal arra, hogy a szakszervezetek kérésének megfelelően tovább erősítse a szabadság tárgyévben való kiadásának kötelezettségét. Ezért vállalta, hogy bekerül a szövegbe egy olyan pontosítás, amely szerint, ha a kivételesen fontos gazdasági érdek, vagy a működési kört közvetlenül és jelentősen befolyásoló tényezők ellenére kiadható a szabadság egésze az adott évben, akkor ki kell adni.

A kormányzati oldal ugyancsak vállalta annak a szakszervezeti igénynek a teljesítését a szabadság el nem évülésének kérdésével. Azaz annak kimondásával, hogy a munkaviszony alatt a szabadság nem évül el. Nem tudta viszont elfogadni a kormányzati oldal azt a szakszervezeti igényt, hogy a kivételesen fontos gazdasági érdekre hivatkozás a szabadság egy negyed részének átvitelekor maradjon ki a törvénymódosításból. A szakszervezetek szerint az erre való hivatkozás a törvényjavaslatban a pontosítások ellenére lehetőséget ad a munkáltatóknak arra, hogy indokolatlanul is átvigyék a szabadság egynegyed részét a következő évre.

A Liga Szakszervezetek képviselője bejelentette azt is, hogyha ezt így fogadja el az országgyűlés, akkor a köztársasági elnökhöz fordulnak. A kormányzati oldal szerint a pontos körülírás miatt mindez nem ad lehetőséget a szabadság indokolatlan átvitelére.

A szakszervezetek eleve elutasították továbbá az országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat azon megfogalmazását, hogy kollektív szerződések esetén június végéig lehet átvinni a szabadság egynegyed részét. Álláspontjuk szerint a kollektív szerződés erről ne rendelkezzen. A kormányzati oldal ezt az indokot nem tartotta megalapozottnak, szerinte a kollektív szerződést úgyis csak akkor kötik meg a szakszervezetek, ha az elfogadható számukra.

A kormányzati oldal több munkáltatói igényt se tartott teljesíthetőnek. Így főként azt nem, hogy a szabadságot pénzben is ki lehessen fizetni. Nem tartotta indokoltnak azt sem, hogy alapesetben május végéig kollektív szerződés esetén szeptember végéig lehessen átvinni a szabadság egynegyedét a következő évre. Nem került be a kormányzat által az országgyűlés felé képviselt módosítási javaslatok közé az a munkáltatói igény sem, hogy a munkavállalók saját kérésére legyen összegyűjthető és a következő év március végét követő időszakra is átvihető a szabadság egynegyedénél több rész.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az altatóorvosok munkájába engednek bepillantást Pécsen

Az anesztézia világnapja alkalmából engednek bepillantást a kulisszák mögé a Pécsi Tudományegyetem (PTE) altatóorvosai a baranyai megyeszékhelyen... Teljes cikk

Borkai Zsolt kilép a Fideszből, de polgármester marad

Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A botrányba keveredett politikus... Teljes cikk

Egy másik szállodahajó személyzetének felelősségét is vizsgálják a Dunai-hajóbaleset ügyében

Egy másik szállodahajó, a Viking Idun kapitányának és személyzetének felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Hableány sétahajó májusi... Teljes cikk