Megjelent: 1 éve

Önéletrajz névjegy nagyságban

Időről-időre előhozakodnak a karrier témájú írások a névjegy cv-vel. Azaz: végy egy hagyományos névjegykártyát, majd fűszerezd pluszként szakmai infókkal felsorolásszerűen és kápráztasd el a cégeket. A módszer sajnos nem főnyeremény és még mindig a kreatív munkaterületeken lehet belőle kihozni a legtöbbet. A szakemberek mégis inkább a hagyományos CV egyedivé tételére esküsznek a kreatívabb megoldások közül.

images

Időről-időre előhozakodnak a karrier témájú írások a névjegy cv-vel. Azaz: végy egy hagyományos névjegykártyát, majd fűszerezd pluszként szakmai infókkal felsorolásszerűen és kápráztasd el a cégeket. A módszer sajnos nem főnyeremény és még mindig a kreatív munkaterületeken lehet belőle kihozni a legtöbbet. A szakemberek mégis inkább a hagyományos CV egyedivé tételére esküsznek a kreatívabb megoldások közül.

"A HR, a toborzás-kiválasztás és a pályázás témakörét körüljáró szakmai konferenciákon időről-időre terítékre kerül valami hasonló elképzelés az áttörést hozó ötletek jegyében. Sőt, gyakran éppen maguk a karrier-tanácsadók ajánlják, főként a pályakezdő fiataloknak, hogy készíttessenek maguknak figyelemfelkeltő, mini névjegy cv - t. Mindezek ellenére, személy szerint nem tartom célravezetőnek ezt a módszert: legfeljebb csak akkor, ha a pályázás valamilyen speciális, kreatív szakmához kötődik.

QR-kód: informatikusoknál jól mutat

IT-sként, marketingesként vagy esetleg designerként működőképes ötlet lehet például egy QR - kóddal (vonalkódszerű kép, amelynek értelmezésére mobiltelefonok is képesek) is ellátott, a pályázó saját weboldalára navigáló névjegy - cv. Ám az olyan szakmákban, ahol inkább a precizitás, a végrehajtás az elsődleges szempont és a kreativitásnak már nincs komolyabb szerepe az elvégzendő feladatok során, szerintem teljesen szükségtelen" - magyarázza Hajdú Csongor, a HVG Állásbörze főszervezője. A kreatív pályázásnál tanácsosabb inkább a normál terjedelmű önéletrajzok kivitelezésébe belevinni némi pluszt. "Egy online marketing specialista pozícióra pályázó jelölt például Facebook-profil kinézetű önéletrajzot készített. A szakmai életút egy-egy menüpont volt. Ilyen ütős ötlettel szinte garantált a bejutás legalább az állásinterjúra."

Túl kevés info fér rá

A szakember szerint a "névjegy-cv" ellen szóló, másik érv annak túlzottan rövid terjedelme -ugyanis ha egy cég komolyabban érdeklődik valaki iránt, akkor értelemszerűen részletesebb életútleírást is vár majd a pályázótól. Ezt a feladatot pedig lehetetlen pár négyzetcentiméteren, címszavakban megoldani. Egy esetben mégis elképzelhetőnek tartja, hogy akár hatékony is lehet a módszer a "nem kreatív" területeken - ha valaki céltudatosan, kifejezetten szakmai konferencia keretében keresi az új lehetőségeket és ügyesen tudja tálalni elképzelését, megfelelő kontextusban, nem kizárt, hogy sikerrel jár.

Szintén nem tartja az évszázad álláskeresői tippjének a névjegy-cv - t Frajna - Piller Annamária HR-szakértő sem. Aki szerint az elképzelés ugyan érdekesnek tűnik, de "vérmes reményeket senkinek sem szabad fűznie hozzá." Ellenérzését ő is főként a rövid terjedelemmel magyarázza. "Aligha kerülhet fel a szükséges szakmai információ ilyen kis felületre. Néha azért lehet látni-hallani, hogy állásexpón vagy szakmai rendezvényen ilyesmit osztogatnak, de átütő sikerről nem tudok." A másik ok, ami miatt kevésbé lehet hatékony az alkalmazása, az az emberek általános viszonyulása a névjegykártyákhoz. "A legtöbben csak udvariasan elfogadjuk, megköszönjük és aztán reflexszerűen félretesszük a többi közé - és nem is foglalkozunk vele többet, hacsak nem valamilyen életbevágóan fontos kontaktszemély miatt."

Önéletrajzunkat tegyük egyedivé

Egyébként a HR-szakértő is inkább a CV egyedivé tételével haladna a kreativitás irányába. "Hagyományos önéletrajzzal egyre nagyobb kihívás a sikeres pályázás, mert nem ritkán 100-200 is érkezik egy-egy álláshirdetésre. Tanácsos inkább a megszokott CV helyett rövid, frappáns, néhány soros és csak a legszükségesebb szakmai információkat megemlítőt írni - ez olyan álláshirdetések esetében lehet a leginkább hatékony, amelyeket minden szempontból szinte "a pályázóra írtak."

Egy gyógyászatra szakosodott cég HR-vezetője viszont kifejezetten elzárkózott a névjegy - cv - től. "Nem ismerem ezt a módszert és idegenkedem is tőle. Toborzás-kiválasztás témakörben mi mindig a jól bevált, hagyományos módszereket szorgalmazzuk"- kommentálta a témát.

Takács Gabriella

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter