Megjelent: 11 éve

Operatív igazgató a Szentkirályi Ásványvíz Kft. élén

A Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél 2009. január 7-től Matus István (55) tölti be az operatív vezérigazgatói pozíciót. Matus a Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Főiskolán szerzett diplomát, majd ezt követően több nemzetközi képzésen vett részt - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Matus István több mint 17 évet dolgozott az FMCG piacon, ezen belül is a Bestfoods Hungary Rt.-nél, valamint az Unilever Hungary Kft.-nél igazgatói pozíciókban tevékenykedett. A Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél fő feladata az éves belföldi operációs tervek elkészítése és végrehajtása lesz.

Az 55 éves operatív vezérigazgató kereskedelmi üzemgazdász diplomáját a budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerezte 1984-ben, majd több nemzetközi, többek között management/felsővezetői képzésen vett részt. Matus a Csemege Kereskedelmi Vállalatnál kezdte karrierjét, ahol 15 évig dolgozott különböző vezetői beosztásokban. 1991-ben helyezkedett el a Bestfoods Hungary Rt.-nél értékesítési igazgatóként, majd 2000-ben vezérigazgatói kinevezést kapott. 2001-ben került az Unilever Hungary Kft.-hez mint integrációs manager. A cégen belül 6 hónapot töltött Angliában projekt vezetőként, majd hazatérte után értékesítési és marketing igazgatóként tevékenykedett tovább. 2007-től a közép-kelet-európai régión belül koordinációs szerephez jutott. A Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél a hosszabb távú stratégia alapján az éves belföldi operációs tervek elkészítéséért és végrehajtásáért lesz felelős.

A cégnél hasonló pozíció ez idáig nem volt, amelyet Balogh Levente ügyvezető igazgató hozott létre. Balogh tulajdonos-ügyvezetőként a hosszabb távú belföldi marketinget, a beruházási és termékfejlesztési vízió, illetve stratégia meghatározását végzi, valamint saját hatáskörben a külföldi kapcsolatokat és a terjeszkedés fejlesztését irányítja.

Matus István biztos angol tudással és alapfokú orosz nyelvismerettel rendelkezik. Számos kitüntetést kapott már, többek között 2006-ban a Klauzál Gábor Díjat, amelyet a gazdasági miniszter adományozott a magyar élelmiszeripar és kereskedelem területén mutatott kiváló munkájáért. Szabadidejében utazik, és szívesen hódol horgász szenvedélyének is. Feleségével két gyermekük van, fiúk 28, lányuk pedig 26 éves.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter