Megjelent: 9 éve

Örökölhető lesz az állami nyugdíj?

A kormány elszánt a Széll Kálmán-terv végrehajtására, és ahhoz partnereket keres. Azt szeretnék megértetni a szereplőkkel, hogy a terv végén mindenki jobban jár - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Kossuth rádiónak.

Jelezte, az átalakításnak több eleme van, az arányos adórendszer kialakítása 2013. január 1-jére valósul meg, s a különadóknál 2012 lesz az utolsó év. Szerinte fél év mindenképpen kell ahhoz, hogy az adócsökkentés hatásai megmutatkozhassanak a keresletnövekedésben és a munkahelyteremtésben, valamint a költségvetési bevételek növekedésében.

Varga Mihály kitért arra is, hogy a nyáron a kormány döntést hoz az egyéni nyugdíjszámláról is. Így mindenki követni tudja majd a befizetéseit, s viszonylag biztosan ki is lehet számolni, hogy mennyi lesz a nyugdíj. A politikus szerint be kell építeni az állami nyugdíjrendszerbe az örökölhetőséget is.

Kossuth Rádió
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter